Afspraak maken

Als patiënt heeft u een vaste huisarts. Soms is uw huisarts niet aanwezig als u met spoed een afspraak wilt maken. U kunt dan een afspraak krijgen bij een andere huisarts of zorgverlener.
Heeft u een vraag die kan wachten tot uw eigen huisarts er weer is? Dan krijgt u een afspraak bij uw eigen huisarts.

Snel en efficiënt

De huisartsen en ondersteunende zorgverleners vinden het belangrijk om u goed van dienst te kunnen zijn. Zij willen uw hulpvraag snel en goed beantwoorden. Daarom stelt de assistente een aantal vragen als u belt voor een afspraak. Dit noemen we ook wel triage. Aan de hand van uw antwoorden kan de assistente beoordelen wat er nodig is en op welke termijn. 

Kunt u voor uw vraag niet terecht bij de huisarts? Dan krijgt u een doorverwijzing naar een andere zorgverlener in de regio.

Afspraak maken

Een afspraak bij de huisarts duurt 10 minuten. Per afspraak wordt één gezondheidsvraag behandeld. Heeft u meerdere gezondheidsvragen? Overleg dit met de assistente. Zij kan meer tijd voor u reserveren. Probeer uw vraag daarom zo helder mogelijk te omschrijven bij het maken van de afspraak.

Maak een afspraak:

Spreekuurtijden
Bekijk onze openingstijden voor de momenten waarop u bij de huisarts terecht kan. U moet altijd een afspraak maken.

Voor spoedgevallen in de avond, weekenden en op feestdagen kunt u terecht bij de Huisartsenpost.

Huisbezoeken en telefonisch spreekuur
Visites en telefonisch spreekuur zijn alleen op afspraak mogelijk. U kunt deze aanvragen voor 10.00 uur in de ochtend voor dezelfde dag. U wordt meestal gebeld tussen 11.30 en 14.00 uur. Bij drukte zal de huisarts na 16.00 uur telefonisch contact met u opnemen.

Spreekuur POH-GGZ
Het spreekuur van de Pratijkondersteuner Huisarts Geestelijke Gezondheidszorg (POH-GGZ) is op afspraak. U kunt alleen een afspraak maken als u een verwijzing van de huisarts heeft ontvangen. De eerste afspraak maakt u bij de assistente. Eventuele vervolgafspraken maakt u met de praktijkondersteuner zelf.

Spreekuur POH-S 
Het spreekuur van de Praktijkondersteuner Huisarts Somatiek (POH-S) is op afspraak. U kunt alleen een afspraak maken als u een verwijzing van de huisarts heeft ontvangen. De eerste afspraak maakt u bij de assistente. De mogelijke vervolgafspraken maakt u met de praktijkondersteuner zelf.

Spreekuur doktersassistenten
Op afspraak kunt u een van de doktersassistenten terecht voor onder andere terecht: 

  1. bloeddruk meten      
  2. ECG maken (hartfilmpje)     
  3. hechtingen verwijderen     
  4. injecties geven      
  5. oren uitspuiten
  6. wratjes aanstippen      
  7. bloedprikken   
  8. uitstrijkjes voor bijvoorbeeld bevolkingsonderzoek. 

Afspraak afzeggen

Kunt u niet naar de gemaakte afspraak komen? Laat ons dit uiterlijk 24 uur voor de afspraak weten. Zegt u de afspraak te laat af? Dan brengen wij dit in rekening. Uw zorgverzekeraar vergoedt deze kosten niet.