Vrijdag 1 juli doet onze huisartsenpraktijk de Volgerlanden mee aan de landelijke Actiedag van huisartsen om aandacht te vragen voor de oplopende werkdruk en de oplossingen die nodig zijn om de huisartsenzorg voor de toekomst te behouden. Onze huisartsenpraktijk is daarom op 1 juli tot 12 uur bereikbaar, daarna zijn wij gesloten.

Aangepaste openingstijden

Op vrijdag 1 juli is onze huisartsenpraktijk tot 12:00 uur bereikbaar, daarna kunt u uitsluitend voor spoedzorg contact opnemen met de Huisartsenpost Drechtsteden: telefoonnummer 078-2020020.

Huisartsenzorg onder druk

Deze actiedag is een initiatief van de actiegroepen ‘Help de huisarts verzuipt’ en ‘De bezorgde huisarts’ samen met de huisartsenorganisaties LHV en VHP. Met de actiedag laten de organisaties zien hoe belangrijk de rol van de huisarts is, wat er op het spel staat en waar de grootste pijnpunten zitten.

Ook onze huisartsenpraktijk ervaart steeds meer werkdruk, een toename van ‘afschuifzorg’, vragen/taken die door anderen onterecht of zonder overleg op de huisartsenpraktijk worden afgeschoven, en minder tijd voor u als patiënt. Daarom vinden wij het belangrijk om op deze dag onze stem te laten horen. Ook in Hendrik Ido Ambacht is er al jaren een huisartsen tekort. Met deze actie willen wij ook hierin onze stem laten horen!