A A

Online afspraken maken

Het is de bedoeling dat u alleen een afspraak maakt met uw eigen huisarts of praktijkondersteuner, indien dit niet lukt dan graag contact opnemen met de praktijk. U kunt een afspraak maken voor de hieronder genoemde verrichtingen.

Online afspraak huisarts:

  • een gewoon consult (geen dubbel consult)

Online afspraak praktijkondersteuner:

  • Een controle afspraak

Mocht u een eerdere afspraak willen dan de aangeboden plekken, of wilt u een afspraak maken voor een andere verrichting dan hier boven genoemd, neem dan telefonisch contact op met de assistente. U krijgt van de gemaakte afspraak niet automatisch een bevestiging of herinnering, noteer de afspraak graag direct in uw agenda.

Voor een spoed afspraak dient u telefonisch contact op te nemen met het centrum.

Nieuws

** Telefonische bereikbaarheid **

Sinds begin oktober zijn wij telefonisch beter bereikbaar, er is tegenwoordig een aparte lijn alleen voor de fysiotherapeuten.

010-4799641

U kunt  ten alle tijden een voice mail bericht achterlaten, immers wij zijn aan het behandelen en kunnen dus niet altijd direct de telefoon beantwoorden, wij bellen u zo snel  mogelijk terug.

Op maandag- dinsdag- en vrijdagochtend is er  bijna altijd een assistente fysiotherapie beschikbaar. De middagen en andere dagen , proberen wij , de fysiotherapeuten, zo veel  mogelijk zelf de telefoon op te nemen.

Regelmatig  krijgen wij nu de vraag waarom cliënten ons niet direct aan de telefoon kunnen krijgen, als ze ons proberen te bereiken. Wij begrijpen dat! Omdat wij echter willen voorkomen dat cliënten en therapeuten tijdens de behandeling onnodig gestoord worden door de telefoon, krijgt u een keuze menu  wanneer u ons belt.

U kunt hierbij uw gegevens achterlaten, waarna wij u altijd zo snel mogelijk terug proberen te bellen.

Houd u uw telefoon in de gaten?

Bedankt:

We willen iedereen bedanken die de moeite heeft genomen om onze patiënttevredenheidsonderzoek in te vullen. Volgend jaar hopen we dat nog meer mensen de moeite nemen en op een nog beter resultaat !

Mindfulness

Lichamelijke klachten, omdat het van binnen niet goed met je gaat. Dat klinkt misschien ingewikkeld, maar het is veel gewoner dan je denkt. Na een dag vol spanningen kun je hoofdpijn hebben, of wat dacht je van de uitspraak ‘ik krijg al buikpijn als ik er aan denk’.

Vaak zijn het dit soort klachten: hoofdpijn, maagpijn, buikpijn, duizeligheid, vermoeidheid en misschien wel een drukkende pijn op de borst. En als het aanhoudende klachten zijn, dan ben je er waarschijnlijk al mee naar de huisarts gegaan. Dat is heel logisch, want die klachten kunnen goed een lichamelijke oorzaak hebben en dan kan de huisarts je helpen.

Soms kan de huisarts echter geen lichamelijke verklaring voor je klachten vinden. Het kan dan dus zo zijn dat je klachten voortkomen uit spanningen of angsten die een rol spelen in je dagelijkse leven.

Genieten van het hier en nu; Mindfull.(klik op het plaatje om te vergroten)

Laten we beginnen met vertellen wat mindlessness is, het tegenovergestelde van mindfulness. Mindlessness is dat je ‘er even niet bent’: je verheugt je op een leuk etentje, stond de hele middag te koken, hebt het mooi opgediend, ging zitten en toen dwaalden je gedachten weg. Nu is je bord leeg zonder dat je er eigenlijk iets van hebt meegemaakt en het goed hebt geproefd. Je was even niet in het hier en nu. Je zat ‘in je hoofd’.

Er zijn veel momenten waarop mensen geneigd zijn zich terug te trekken in hun hoofd. Je gaat presenteren bij een belangrijke klant en maakt je meer zorgen over de afloop en of je pak goed zit dan dat je die presentatie aan het doen bent. Of als je een examen moet maken en je bent tijdens het maken meer met de uitkomst dan met het examen zelf bezig. Ook in kleine dagelijkse dingen kunnen we dat herkennen, bijvoorbeeld wanneer je bij een drukke dag meer bezig bent met wat je allemaal nog moet doen, dan dat je even geniet van de rust van een kop thee. Er zijn talloze andere voorbeelden te verzinnen.

Als we weten wat mindlessness is, dan is mindfulness goed voor te stellen. Mindfull zijn betekent dus dat je wél ‘in het hier en nu’ bent. Dat je niet afdwaalt in gepieker, of de situatie meer analyseert dan dat je het echt bewust meemaakt. Mindfull zijn kan je helpen het hier en nu te beleven, er van te kunnen genieten en je aandacht te houden bij de dingen (in plaats van het piekeren en oordelen over dingen en de gevolgen ervan).

Ook uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het aanleren van mindfulness positieve effecten heeft. Zo is aangetoond dat het zenuwstelsel zich aan kan passen zodat onze hersenen flexibeler worden en beter om kunnen gaan met stressvolle situaties.

Eind 2013 heeft Remco Tijdgat de opleiding afgerond gericht op training tot mindfull gedrag bij mensen met stressklachten of onverklaarde pijnklachten. Dit past hij toe in zijn werkzaamheden als haptotherapeut en fysiotherapeut die werkzaam is op haptonomische basis.

Mocht u vragen hebben of een afspraak willen maken kunt u bellen: 010-479 96 41

Het Beterboek     

Wij nemen deel aan het maatschappelijke zorgproject “Het BeterBoek” voor de kinderafdeling en dagbehandeling in het Maasstad Ziekenhuis. Mede dankzij onze deelname krijgen kinderen die opgenomen of behandeld worden in het Maasstad Ziekenhuis gratis Het Beterboek van Bureau Méteau uitgereikt!

Het-BeterBoek1

Het BeterBoek 2-6 jaar en 6-12 jaar

Een ziekenhuisopname is voor een kind een ingrijpende gebeurtenis. Zeker voor heel jonge kinderen. Een goede voorbereiding en begeleiding kunnen veel angst en onzekerheid wegnemen. Het BeterBoek helpt hierbij.

Bureau Méteau verzorgt een uitgave van Het BeterBoek voor kinderen van 2 tot 6 jaar en een editie voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar.