Welkom bij Logopedie de Volgerlanden

Heeft uw kind een vertraagde spraak- en/of taalontwikkeling? Heeft u of uw kind last van stotteren of van slappe tong- of lipspieren? Dan kunt u terecht bij onze logopedisten van Logopediepraktijk de Volgerlanden.

Logopediepraktijk de Volgerlanden bevindt zich in Gezondheidscentrum de Volgerlanden, gelegen aan de Druivengaarde in Hendrik-Ido-Ambacht. Ons professionele team bestaat uit drie enthousiaste en ervaren logopedisten. De logopediepraktijk is opgericht in april 2005 en is in 2014 verhuisd naar de huidige locatie. Wij behandelen in onze kleinschalige praktijk cliënten van alle leeftijden.

Het werkterrein van de logopedist beslaat alles wat te maken heeft met spraak, taal, afwijkende mondgewoonten, stem, slikken en horen. Kijk voor meer informatie over wat een logopedist doet op www.logopedie.nl.

Samenwerking

Doordat de logopediepraktijk gevestigd is binnen Gezondheidscentrum de Volgerlanden zijn wij in staat om nauw samen te werken met de diverse aanwezige zorgverleners. Na uw toestemming informeren wij ook graag uw zorgverleners buiten het gezondheidscentrum, de leerkracht van uw kind of interne begeleiders. Heeft uw huisarts geen praktijk in het gezondheidscentrum? Ook dan kunt u bij ons terecht.

Betrekken ouder(s)/verzorger(s)

Tijdens de behandeling van uw kind, wordt u als ouder/verzorger nauw betrokken bij de behandeling. Zo is het wenselijk dat u aanwezig bent bij de behandeling, zodat u het geleerde thuis kunt oefenen en toepassen. Onze ervaring is dat dit tot betere resultaten leidt. Ook evalueren wij regelmatig de behandeling van het kind met u als ouder/verzorger.

Volg ons ook op Facebook!

Laatste nieuws van Logopedie de Volgerlanden

  • Als u zich zorgen maakt om de spraak- of taalontwikkeling van uw kind

    6 april 2022

    In onze logopediepraktijk in Gezondheidscentrum de Volgerlanden komen vooral kinderen met taal-, spraak-, lees- en spellingsproblemen. Logopedisten Ilse en Jantine raden ouders aan om zorgen om hun kind te delen en aan de bel te trekken: “Hoe eerder hoe beter. Taal is de basis voor deelname in de maatschappij. Daar is geen standaard of leidende […]

    Lees meer
  • Meer nieuws