Fysiotherapie behandelingen

Onze fysiotherapeuten van Fysiotherapie de Volgerlanden zijn gespecialiseerd in het behandelen en begeleiden van mensen die klachten hebben aan het bewegingsapparaat en het voorkomen hiervan. Samen met u kijken we naar de beste behandeling en begeleiding, eventueel in samenwerking met collega therapeuten, de huisarts of specialist.

Hieronder staat een overzicht van de behandelingen die wij in onze praktijk aanbieden. Voor meer informatie over de behandeling kunt op de betreffende link klikken.

Algemene Fysiotherapie

De fysiotherapeut is de expert in houding en beweging. Hij of zij helpt u bij het voorkomen, verhelpen of verminderen van uw lichamelijke klachten en zorgt ervoor dat u weer optimaal kunt bewegen.

Dry Needling

Ervaart u pijn, stijfheid of minder kracht in uw spieren? De fysiotherapeut kan dan kiezen voor een behandeling met dry needling. Hierbij wordt met een naald kortdurend in uw spier geprikt om ‘knopen’ los te maken.

Oedeemtherapie

Heeft u last van lymfoedeem (zwellingen van de weke delen, zoals in armen en benen)? Dan kunt u terecht bij onze fysiotherapeut. De behandeling kan bestaan uit verschillende handelingen om ervoor te zorgen dat het oedeem vermindert. Dit kan door middel van manuele lymfedrainage, compressietherapie of oefentherapie.

Bekkenfysiotherapie

Heeft u last van ongewild urineverlies, bekkenpijn of heeft u een operatie gehad aan uw onderbuik? In veel gevallen kan een bekkenfysiotherapeut u helpen met uw klachten. Bij Fysiotherapie de Volgerlanden werken wij voor bekkenfysiotherapie samen met ProFundum instituut.

Heeft u vragen over bekkenfysiotherapie of wilt u een afspraak maken? Neem contact op met ProFundum Instituut 078-6227411 of mail naar [email protected].

Let op: onze eigen fysiotherapeuten kunnen GEEN afspraken plannen hiervoor, dus altijd contact middels bovengenoemde contactgegevens.

Valpreventie

Een val bij ouderen heeft vaak grote gevolgen. Ouderen kunnen door een val hun zelfredzaamheid tijdelijk of voorgoed verliezen. Bij valpreventie bieden wij een effectief oefenprogramma.

Medical taping

Heeft u een blessure, overbelasting of andere pijn aan uw spieren? Met medical taping worden uw gewrichten gestabiliseerd en worden uw spieren ondersteund. U krijgt de tape tijdens de behandeling aangebracht, vervolgens blijft de tape nog enkele dagen zitten.

Mulligan therapie

Heeft u problemen aan uw gewrichten? Afhankelijk van uw klachten, kan de fysiotherapeut kiezen voor Mulligan therapie.

Staat de behandeling of specialisatie die u zoekt er niet bij?

Kijk op deze link welke behandelingen en specialisaties we in de andere praktijken van ZONBOOG aanbieden, of overleg met de fysiotherapeut wat de mogelijkheden zijn.