Öznur Sozen aangesteld als beherend apotheker

Doorontwikkeling vinden we als organisatie belangrijk, zodat al onze zorgspecialisten de beste eerstelijnszorg aan patiënten kunnen en blijven verlenen. Met trots delen wij dan ook mee dat onze collega Öznur Sozen vanaf 1 februari de doorgroei maakt van tweede apotheker naar beherend apotheker. Ze verruilt hiermee de Zonboog apotheek Nesselande voor Zonboog Briand Apotheek Ommoord.

Nahid overhandigt Öznur de sleutels van Zonboog Briand apotheek Ommoord

Meer dan een apotheker

In april 2019 startte Öznur als tweede apotheker bij onze Zonboog apotheek in Nesselande. Wat haar vooral aanspreekt, is dat je als apotheek deel uitmaakt van het gezondheidscentrum binnen Zonboog: “De lijnen zijn kort, omdat we ons op dezelfde locatie bevinden. Je kunt direct en gemakkelijk iets bespreken met andere zorgspecialisten en iets afhandelen voor patiënten.” Afgelopen november behaalde ze haar opleiding tot openbaar apotheker specialist waarmee ze de bevoegdheid voor een beherende functie heeft. Toen haar collega Nahid, beherend apotheker van Zonboog Briand apotheek Ommoord, in dezelfde periode haar vertrek na 14 jaar dienstverband aankondigde, bedacht Öznur zich geen moment “dit kan geen toeval zijn.”

Kwaliteit hoog in het vaandel

Door de kwaliteitsaudits werkten Nahid en Öznur vanuit de apotheken al samen en leerden ze elkaar beter kennen. “Nahid is degene die mij alles op het gebied van audits heeft uitgelegd. Dat ik van haar complimenten kreeg over mijn audit uitwerking, en van degenen die de audit afnamen, gaf mij veel voldoening.” Kwaliteit staat dan ook hoog in het vaandel bij Öznur: “Een goede samenwerking met andere zorgspecialisten vind ik belangrijk. Denk aan huisartsen, doktersassistenten en andere zorgverleners. Goede samenwerkingen leiden tot goede beslissingen en de beste zorg voor de patiënt.” Vanaf 1 februari is Öznur verantwoordelijk voor alle zaken binnen de Zonboog Briand apotheek.

Zonboog: alles onder één dak

Met de verandering van functie én Rotterdamse wijk ziet Öznur haar uitdaging positief tegemoet. “Nesselande was super, een mooie plek,” stelt ze, “Een wijk met veel jonge gezinnen. In Ommoord wonen vooral oudere mensen. Ik zie het dan ook als een uitdaging om mijn kennis uit te breiden, op een andere mooie plek.” De nieuwe stap ziet Öznur met vertrouwen tegemoet: “Het is een functie met veel verantwoordelijkheden, ik heb alle vertrouwen in het team en ben blij dat ik deze nieuwe stap kan zetten.” Dat ze al bekend is binnen de organisatie en de Zonboog Briand apotheek beschouwt Öznur als mooi meegenomen. “Meer bekendheid in de wijk, dat is mijn streven, want dat we huisartsen, fysiotherapeuten en de apotheek onder één dak hebben, is een groot voordeel om patiënten te helpen. Ik heb er heel veel zin in!” aldus Öznur.

Werken in één van onze Zonboog apotheken

Zoek jij of iemand die je kent een nieuwe uitdaging als apotheker(sassistent)? Bekijk dan hier onze vacatures.