Sinds vorige week maakt Jan deel uit van Zonboog Fysiotherapie de Volgerlanden in Hendrik-Ido-Ambacht, na eerst een tijdje naast zijn studie gewerkt te hebben bij Zonboog Fysiotherapie Ommoord in Rotterdam. Wat voor hem zijn werk als fysiotherapeut leuk en uitdagend maakt, is dat hij mensen weer in beweging krijgt: “We zijn gemaakt om te bewegen, anders roesten we – net als een stilstaande auto – vast. Het is belangrijk om je lichaam te onderhouden.”

In goede handen

De stap om bij onze fysiotherapiepraktijk in de Volgerlanden te komen werken, was voor Jan een logische keuze. In zijn derde studiejaar liep hij stage bij Zonboog Fysiotherapie Ommoord en bleef er daarna werkzaam als waarnemend fysiotherapeut. Toen hij werd gevraagd om in de Volgerlanden te komen werken, hoefde hij daar niet lang over na te denken: “Zonboog is een prettige organisatie, ik heb leuke collega’s. Het bevalt me heel goed! En het is leuk dat ik op deze manier in contact blijf met mijn collega’s in Ommoord.” Na afgelopen zomer cum laude te zijn afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool Rotterdam is Jan sinds vorige week vier dagen per week (maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag) werkzaam bij Zonboog Fysiotherapie de Volgerlanden.

“De beste houding is de volgende houding. Continu in dezelfde houding zitten, houdt niemand vol. Dat kan gaan vervelen en uiteindelijk vervelend zijn, hoe goed of optimaal je houding ook is. Blijf in beweging, ook als je zit!”

Fysiotherapeut Jan

Gemaakt voor het vak

Zijn keuze om fysiotherapeut te worden, kwam nadat hij geïnspireerd raakte door het vak toen hij zelf een keer voor een blessure werd behandeld toen hij bij defensie werkte. Hierover vertelt Jan: “Voordat ik met mijn opleiding tot fysiotherapeut begon, heb ik vier jaar bij defensie gewerkt. De tijd bij defensie heeft mij veel geleerd en gevormd tot wie ik nu ben. Ik ben in deze bijzondere en leerzame tijd veel fysieke en mentale grenzen tegengekomen.” Door zijn passie voor sport en beweging en de succesvolle behandeling voor zijn blessure, ontstond de behoefte om ook andere mensen te helpen met bewegen. Zodoende begon hij vier jaar geleden aan de opleiding tot Fysiotherapeut. “Lichamelijk kun je vaak veel meer dan je denkt, dat heb ik aan den lijve ondervonden. Deze mindset probeer ik over te dragen naar patiënten, zodat zij hier kracht uit kunnen halen en de motivatie vinden om hun eigen grenzen te verleggen.”

Beweegadvies

Wie last heeft van nekpijn, lage rugpijn of andere klachten gerelateerd aan de wervelkolom en/of onderlichaam is bij Jan in goede handen. Zijn behulpzaamheid, positieve en enigszins ‘strenge’ aanpak om patiënten hun best te laten doen, zorgen ervoor dat patiënten het fijn vinden om bij Jan onder behandeling te zijn. Zijn visie op het gebied van bewegen: “Tot je 98e ben je trainbaar, ook degenen die niet eerder aan sport of intensief bewegen hebben gedaan zijn vaak niet te oud om er mee te beginnen. Intrinsieke motivatie, wat uit jezelf komt, is hierbij het allerbelangrijkste. Wat houd je tegen om er mee te beginnen? Door voor- en nadelen te benoemen of op te schrijven en vervolgens af te wegen, krijg je inzicht in wat voor jou belangrijk is en waar jij je motivatie vandaan haalt.” aldus Jan.

Zijn laatste advies dat hij graag meegeeft: “De beste houding is de volgende houding. Continu in dezelfde houding zitten, houdt niemand vol. Dat kan gaan vervelen en uiteindelijk vervelend zijn, hoe goed of optimaal je houding ook is. Blijf in beweging, ook als je zit!”

Waar wacht u nog op?

Klinkt het beweegadvies als iets waar u mee aan de slag wilt en weer het vertrouwen krijgen om op een juiste manier (meer) te bewegen? Neem contact op met één van onze fysiotherapiepraktijken.