Blijven bewegen terwijl u lichamelijke klachten heeft, kan vervelende gevolgen hebben. “Bij pijnklachten gaan we onze manier van bewegen er vaak op aanpassen waardoor nieuwe klachten ontstaan,” stelt fysiotherapeut Marco van Fysiotherapie de Volgerlanden. Met ruim 23 jaar fysiotherapie-ervaring is hij afgelopen maand gestart om Fysiotherapie de Volgerlanden te versterken.

Open deur
Zorg verlenen zit in zijn DNA, want Marco helpt graag mensen en vindt het contact met patiënten en collega’s belangrijk. Als hij geen behandeling heeft, staat zijn deur wagenwijd open. In de periode dat hij afstudeerde was er meer aanbod dan vraag in fysiotherapeuten, maar Marco had het geluk dat de oma van een vriend een balletje voor hem opgooide bij de fysiotherapiepraktijk waar zij onder behandeling was. Hij mocht gelijk op gesprek en werd aangenomen, niet wetende dat hij er nooit meer weg zou gaan. Tot augustus 2022.

Van Zuid naar de Volgerlanden
Afgelopen zomer sloten de deuren van het gezondheidscentrum waar Marco 23 jaar werkte. Hij had de keuze om op een andere locatie op Zuid opnieuw te beginnen óf dichtbij huis. Hierover vertelt Marco: “Waar de ene deur dichtgaat, gaat een ander open. De mogelijkheid om dichtbij huis te werken en er meer voor mijn gezin te zijn, gaf de doorslag. En dat ik bij Zonboog al fysiotherapeuten ken die er al veel jaren met plezier werken.” Na al die jaren een nieuwe werkomgeving is even wennen, maar vooral uitdagend: “Waar patiënten op Zuid alles aan mij overlieten -als ik maar beter word-, krijg ik hier vragen over de behandeling. Ik vind het juist leuk om uit te leggen waarom ik dingen doe, zoals ik ze doe.”

Fysiotherapie is teamwork
“Er komt meer bij kijken dan een fysiotherapiebehandeling ondergaan,” stelt Marco. Zo is het van belang dat patiënten ook thuis hun oefeningen blijven doen. Marco legt uit: “Je lost het vooral op door meer en vaker te bewegen. Houding- en bewegingsklachten gaan niet vanzelf over.” Hij raadt patiënten aan om langs te komen bij houdings- en bewegingsklachten: “Een klacht of pijn bij een bepaalde houding of beweging geeft aan dat er iets niet goed zit. Met de patiënt ga ik op zoek naar de oorzaak om klachten aan te pakken en op te lossen.”

Afspraak maken
Heeft u klachten bij een bepaalde houding of bewegen? Maak direct een afspraak bij Fysiotherapie de Volgerlanden: 078 625 66 40. Er is geen wachtlijst dus u kunt snel worden geholpen.