Apotheek Beverwaard, onderdeel van Stichting Zonboog, heeft de eerste 50 doosjes met pleisters gedoneerd aan de lokale Voedselbank in de Rotterdamse wijk Beverwaard. “Pleisters zijn altijd fijn om in huis te hebben, dus een welkome toevoeging voor het voedselpakket.”

V.l.n.r. op de foto: Hanneke van Apotheek Beverwaard en Tim van Voedselbank Beverwaard

Pleisters als presentje

Met een voorraad aan pleisters zag beherend apotheker Hanneke Kruidhof van apotheek Beverwaard de mogelijkheid om iets voor de lokale Voedselbank te betekenen. “We hebben een voorraad pleisters liggen waarvan het zonde is om ze nog twee jaar tot te houdbaarheidsdatum te bewaren en uiteindelijk weg te gooien. Zo ontstond het idee om mensen blij te maken die het goed kunnen gebruiken.”

Kerstactie

Om de donatie aan de Voedselbank in de wijk onder de aandacht te brengen, heeft Apotheek Beverwaard een kerstactie in het leven geroepen. Hierover vertelt Kruidhof: “Als apotheker van de wijk zijn we er voor onze buurt. Daarom vinden we het rond de kerstperiode belangrijk dat inwoners een beetje extra naar elkaar omkijken. Voor iedere verkochte pleisterrol (5 meter) van Leukoplast Universal, doneren wij 1 Hansaplast classic aan de Voedselbank in Beverwaard,” aldus Kruidhof.

Wat voor de één een vanzelfsprekendheid is,
is voor de ander een geschenk.

Voedselbank Beverwaard

Tim van de Voedselbank in Beverwaard is dankbaar voor deze actie van Apotheek Beverwaard. “Elke woensdag delen wij pakketten met eten uit aan geregistreerde klanten, voor mensen die geen geld hebben voor boodschappen. Je kunt je voorstellen dat ook andere aankopen lastig zijn. Pleisters zijn altijd fijn om huis te hebben, dus een welkome toevoeging voor het voedselpakket. Wat voor de één vanzelfsprekend is, is voor de ander een geschenk,” aldus Tim.