A A

Online afspraken maken

Het is de bedoeling dat u alleen een afspraak maakt met uw eigen huisarts of praktijkondersteuner, indien dit niet lukt dan graag contact opnemen met de praktijk. U kunt een afspraak maken voor de hieronder genoemde verrichtingen.

Online afspraak huisarts:

  • een gewoon consult (geen dubbel consult)

Online afspraak praktijkondersteuner:

  • Een controle afspraak

Mocht u een eerdere afspraak willen dan de aangeboden plekken, of wilt u een afspraak maken voor een andere verrichting dan hier boven genoemd, neem dan telefonisch contact op met de assistente. U krijgt van de gemaakte afspraak niet automatisch een bevestiging of herinnering, noteer de afspraak graag direct in uw agenda.

Voor een spoed afspraak dient u telefonisch contact op te nemen met het centrum.

Herhaalrecepten

Herhaalreceptenlijn

Via de herhaalreceptenlijn kunt u herhaalrecepten op elk moment van de dag aanvragen. Dit kan via het vaste nummer van de huisarts. Wanneer u naar het vaste telefoonnummer van uw huisarts belt kunt u kiezen voor de herhaalreceptenlijn door keuze 3 in te toetsen.

Bestel uw herhaalrecept minstens 2 dagen tevoren, want uw huisarts en apotheek willen de bestelling controleren!

Herhaalrecept

Een herhaalrecept is een recept voor medicijnen die u langere tijd in een vaste dosering gebruikt. Bijvoorbeeld middelen tegen verhoogde bloeddruk, bij astma, anticonceptie of bij een verhoogd cholesterolgehalte. Uw eigen huisarts beoordeelt uw aanvraag en stuurt het recept vervolgens naar uw vaste apotheek. Daar kunt u uw medicijnen dan later ophalen.

De herhaalreceptenlijn is geen vervanging voor een controle bezoek. Als u vragen heeft over uw gezondheid, het gebruik van medicijnen of mogelijke bijwerkingen, breng dan uw huisarts hiervan op de hoogte voordat u een herhalingsrecept aanvraagt.

Werkwijze

U belt naar 010-2862474  en kiest voor keuze 3 voor de herhaalrecepten. Door middel van een keuzemenu krijgt u precies te horen wat u moet inspreken.

Om het voorschrift te herhalen hebben we een aantal gegevens nodig. Kijk daarvoor ook op het etiket van uw medicijndoosje. Zorg dat u deze bij de hand heeft als u gaat bellen!

We hebben nodig:

* Naam en geboortedatum.
* Naam van de apotheek waar u de medicijnen wilt afhalen.
* Naam van het geneesmiddel, sterkte en het gebruik (zoals het aantal pillen)

Heeft u vragen over het gebruik van de herhaalreceptenlijn, neemt u dan contact op met de assistente van uw huisarts.