A A

Online afspraken maken

Het is de bedoeling dat u alleen een afspraak maakt met uw eigen huisarts of praktijkondersteuner, indien dit niet lukt dan graag contact opnemen met de praktijk. U kunt een afspraak maken voor de hieronder genoemde verrichtingen.

Online afspraak huisarts:

  • een gewoon consult (geen dubbel consult)

Online afspraak praktijkondersteuner:

  • Een controle afspraak

Mocht u een eerdere afspraak willen dan de aangeboden plekken, of wilt u een afspraak maken voor een andere verrichting dan hier boven genoemd, neem dan telefonisch contact op met de assistente. U krijgt van de gemaakte afspraak niet automatisch een bevestiging of herinnering, noteer de afspraak graag direct in uw agenda.

Voor een spoed afspraak dient u telefonisch contact op te nemen met het centrum.

Team

Alle fysiotherapeuten van gezondheidscentrum Ommoord staan geregistreerd in het KNGF kwaliteitsregister (Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie).

Menno Bakker

Fysiotherapeut, MSc. manueel therapeut, bewegingswetenschapper (drs.)

In 1996 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut. Vervolgens heb ik met veel plezier als fysiotherapeut gewerkt in Noorwegen. Nieuwsgierig naar de wetenschappelijke inzichten van het menselijk bewegen heb ik Bewegingswetenschappen (Universiteit Maastricht) gestudeerd en afgerond. Na twee jaar promotie-onderzoek, miste ik het contact met de patiënten en ben ik teruggekeerd naar de fysiotherapie. Naast fysiotherapeut ben ik sinds 2003 gespecialiseerd als manueel therapeut.
Als manueel therapeut ben ik gespecialiseerd in de diagnostiek en de behandeling van klachten van de gehele wervelkolom, schouder en heup, zoals;
– schouder- , elleboogklachten;
– hoge rugklachten (romp), rib- en borstpijn;
– lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen;
– heup- en bilklachten;
– nekklachten, in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom;
– duizeligheid bij het bewegen van de nek.
In mijn onderzoek en behandeling gebruik ik een combinatie van wetenschappelijke onderbouwde theorieën (evidence based) en mijn klinische ervaring (practice based) als manueel therapeut.
Door een analyse en behandeling van de gehele bewegingsketen, probeer ik uw klachten te verminderen of verhelpen. Uw hulpvraag is natuurlijk het uitgangspunt van de therapie en het hele behandelproces voer ik uit in samenspraak met u.
Behandeltechnieken die ik gebruik zijn, onder andere; mobilisaties/manipulaties gewrichten, drukpuntbehandeling spieren (myofasciale triggerpoints), tape ter ondersteuning spierfunctie (medical taping) en training van de bewegingscoördinatie (motor control) volgens Kinetic Control methode.

Jessica Boer

Fysiotherapeut, Mulligan therapeut

In juli 2016 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeute aan de European School of Physiotherapy, onderdeel van de Hogeschool van Amsterdam. Na 2 stageperiodes in het buitenland, heb ik mijn afstudeerstage gedaan in een particuliere praktijk in Rotterdam. Na mijn afstuderen ben ik direct gestart met een vakantiewaarneming. Vervolgens kwam er een plekje vrij in het Gezondheidscentrum Ommoord, waar ik nu sinds september 2016 werkzaam ben.

Binnen het vak vind ik het interessant om mensen zelf inzicht te laten krijgen in de klacht en het herstel daarvan. Waar mogelijk, probeer ik mijn patiënten actief te begeleiden middels oefentherapie.
Ook heb ik de methode Mulligan mobilisaties gevolgd (een milde vorm van manuele therapie).

Rowan Coene

Fysiotherapeut, MSc. kinderfysiotherapeut

In juni 2011 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeute aan de Hogeschool Leiden. Na mijn afstuderen ben ik direct begonnen met waarnemen in Gezondheidscentrum Ommoord. Sinds juli 2013 ben ik hier in vaste dienst werkzaam.
Ik vind het erg leuk en interessant om door middel van behandeling en begeleiding klachten aan het bewegingsapparaat op te sporen en op te lossen. Iedereen is uniek en daarom is het belangrijk om samen te werken aan uw herstel.
Daarnaast ben ik kinderfysiotherapeut. Dit houdt in dat ik mij specialiseer in het onderzoeken en behandelen van kinderen van 0-18 jaar met o.a. fijne en/of grof motorische problemen. Bij baby’s en jonge kinderen kunt u denken aan een voorkeurshouding of een motorische ontwikkelingsachterstand.

Joke van Dop

Fysiotherapeut, MSc. manueel therapeut, handtherapeut

In 1982 heb ik mijn opleiding tot fysiotherapeut afgerond aan de Hogeschool Rotterdam. Sinds 1990 werk ik in het Gezondheidscentrum Ommoord. In de tussenliggende jaren heb ik gewerkt in een praktijk in het centrum van Rotterdam en op de Rotterdamse Openluchtschool (school voor kinderen met een lichte lichamelijke beperking). Ook heb ik, samen met twee collega’s, 5 jaar een eigen praktijk gehad in Hellevoetsluis. In 1991 ben ik afgestudeerd als manueel therapeut op de SOMT in Amersfoort. In 2008 heb ik ook mijn Master Manuele Therapie behaald aan de SOMT. Ook heb ik de methode Mulligan mobilisaties gevolgd (een milde vorm van manuele therapie). Mijn interesse gaat vooral uit naar “Kinetic control”. Dit is een methode om zeer specifiek spieren te trainen bij blessures aan het bewegingsapparaat.
Tevens ben ik handtherapeut.

Arthur Merkestijn

Fysiotherapeut, geriatriefysiotherapeut, aangesloten bij ParkinsonNet

Ik ben in 1987 afgestudeerd. Tot 2009 heb ik in het verpleeghuiswezen gewerkt, waarna ik ben overgestapt naar de 1e lijns gezondheidszorg. Door mijn verpleeghuis achtergrond heb ik ruime ervaring opgedaan met de behandeling van centraal neurologische aandoeningen zoals CVA, Parkinson, ALS, MS en dementie. Ik heb ook veel ervaring met neurorevalidatie na CVA, alsmede orthopedische revalidatie na een nieuwe knie of een nieuwe heup.

Als geriatriefysiotherapeut ben ik gespecialiseerd in het behandelen van beweegproblemen, waarbij meerdere aandoeningen of problemen tegelijk een rol spelen en verlies van zelfstandigheid dreigt. In de praktijk zie je dat meestal bij ouderen, maar het komt zeker ook voor bij jongere mensen. Zo nodig werk ik daarbij nauw samen met andere zorgverleners.

De afgelopen jaren ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in Mindfulness en Yoga, naast al eerder de opleiding haptonomie te hebben gevolgd. Ik heb vorig jaar een Mindfulness training gedaan bij Edel Maex (www.levenmaalstroom.be). Vanuit die achtergrond behandel ik psychosomatisch klachten, zoals spanningsklachten en ademhalingsklachten.

Een nieuw project is: ‘Blijf stevig op de been’ wat zich richt op het, door de vergrijzing, toenemende probleem van het vallen bij ouderen. Zie voor meer informatie het tabblad ‘zorgaanbod’.

Yvonne van Praag – Mosseveld

Fysiotherapeut, MSc. bekkenfysiotherapeut, kinderbekkenfysiotherapeut

Ik ben in juni 1987 afgestudeerd aan de SAFA in Amsterdam. Hierna heb ik volop in verschillende particuliere praktijken en verpleeghuizen waargenomen, waarbij ook waarneming in Gezondheidscentrum Ommoord. Sinds november 1989 werk ik in het Gezondheidscentrum Ommoord als algemeen fysiotherapeut.
Ik heb me in de loop der jaren verdiept in de therapie bij bekkenbodemproblematiek. Sinds 2008 ben ik geregistreerd als bekkenfysiotherapeut.
Tevens ben ik kinderbekkenfysiotherapeut, ik houd mij bezig met kinderen plas- en/of poepproblematiek (incontinentie, obstipatie, blaasontsteking e.d.).

Jolien van der Pol – Rijm

Fysiotherapeut, Zwangerfit® trainer

In 2007-2008 heb ik stage gelopen in Gezondheidscentrum Ommoord. Een paar maanden later heb ik mijn diploma fysiotherapie behaald aan de Hogeschool Leiden. Vervolgens ben ik in juli 2008 begonnen met werken als fysiotherapeut in Gezondheidscentrum Ommoord. De eerste jaren was ik naast fysiotherapeut ook leefstijladviseur bij het project van Klacht naar Kracht. Dit was een project van de gemeente Rotterdam voor mensen met Diabetes Mellitus type 2, pre-diabeten en mensen met depressieve klachten.
Op dit moment ben ik werkzaam als algemeen fysiotherapeut, hierdoor zie ik patiënten met diverse klachten (van de enkel tot aan de nek, zwangere vrouwen met lage rug/bekkenklachten etc.) en begeleid ik een medisch fitnessgroep voor mensen met COPD-klachten. Mijn behandelingen probeer ik dusdanig te geven dat de patiënt thuis ook zelfstandig aan zijn herstel kan werken waardoor de klachten vaak sneller herstellen.

Daarnaast ben ik geregistreerd YVLO-ZwangerFit® trainer. Dit houd in dat mij heb gespecialiseerd in de zwangerschap en het geven van training en coaching tijdens de zwangerschap, waardoor ik zwangere vrouwen creatief, gevarieerd en vakkundig zwangerschapsbegeleiding kan geven.

Paula Stam

Fysiotherapeut, MSc. geriatriefysiotherapeut

In 2012 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut. Daarna ben ik meerdere jaren werkzaam geweest bij gezondheidscentra in Haarlem en Den Haag. In deze periode merkte ik dat ik het verouderingsproces en complexe aandoeningen zoals Parkinson en dementie erg interessant vond.
Om mijn kennis hierin te vergroten besloot ik de master Fysiotherapie in de Geriatrie te gaan doen. In 2017 ben ik afgestudeerd als geriatriefysiotherapeut.

Tijdens mijn opleiding heb ik mij gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van het valrisico, de kwetsbaarheid die bij het verouderen kan ontstaan en de multiculturele zorg. Het mooie aan de ouderenzorg vind ik het werken aan activiteiten en vaardigheden, zodat mensen zelfstandig kunnen blijven wonen. Hierbij haal ik veel plezier uit het contact met de patiënten.
Naast de geriatrie ben ik gespecialiseerd in het behandelen van mensen met longklachten zoals COPD & Astma. Door het optimaal trainen van de conditie en spierkracht kunnen longaanvallen (en de ernst daarvan) verminderd worden en verbetert de kwaliteit van leven.

Anja Tazelaar

Receptioniste/assistente fysiotherapie

Victor Vermeulen

Fysiotherapeut

Ook mijn eerste kennismaking met Gezondheidscentrum Ommoord was tijdens een stageperiode van de opleiding fysiotherapie. Na de opleiding te hebben afgerond, ben ik gaan werken in een revalidatiecentrum gespecialiseerd in de behandeling van chronische bekken- en rugklachten. Daarnaast ben ik tevens een aantal jaren werkzaam geweest als instructeur in een fitnesscentrum. Na een vervolgens een uitstap in mijn loopbaan te hebben gemaakt, waarbij ik een paar jaar een managementfunctie heb bekleed bij een commercieel bedrijf, ben ik uiteindelijk met veel plezier teruggekeerd in de fysiotherapie en in Gezondheidscentrum Ommoord. In mijn fysiotherapeutische behandeling benader ik lichamelijke klachten zoveel mogelijk door middel van een actieve aanpak van oefen- en trainingstherapie, waarbij het krijgen van inzicht in eigen klachten voorop staat.

Waarneming

Marieke Bezuijen

Manueel therapeut

Door het onderzoeken van zowel de gewrichten en spieren als de organen wordt in het gehele lichaam op zoek gegaan naar blokkeringen, die invloed hebben op de beweeglijkheid van het lichaam. Door met milde handgrepen deze beweeglijkheid te verbeteren kunnen klachten herstellen en kunt u weer pijnvrij bewegen. Kenmerkend voor mijn behandeling is dat er aandacht wordt besteed aan het lichaam en de mens als geheel.

Ingmar Burema

Fysiotherapeut i.o., fysiotherapie assistent

Na een succesvol afgeronde stageperiode is Ingmar nu werkzaam als fysiotherapeut i.o. Hij studeert aan de Hogeschool Rotterdam.

Christel Hendriks

Fysiotherapeut, dry needling

Christel Hendriks is fysiotherapeut en yoga-docente. Tevens is zij bekwaam in het behandelen van klachten met behulp van dry needling.

Stagiaires

Er zijn in onze praktijk ook stagiaires aanwezig. Zij lopen stage in de praktijk onder supervisie van gediplomeerde fysiotherapeuten.