A A

Online afspraken maken

Het is de bedoeling dat u alleen een afspraak maakt met uw eigen huisarts of praktijkondersteuner, indien dit niet lukt dan graag contact opnemen met de praktijk. U kunt een afspraak maken voor de hieronder genoemde verrichtingen.

Online afspraak huisarts:

  • een gewoon consult (geen dubbel consult)

Online afspraak praktijkondersteuner:

  • Een controle afspraak

Mocht u een eerdere afspraak willen dan de aangeboden plekken, of wilt u een afspraak maken voor een andere verrichting dan hier boven genoemd, neem dan telefonisch contact op met de assistente. U krijgt van de gemaakte afspraak niet automatisch een bevestiging of herinnering, noteer de afspraak graag direct in uw agenda.

Voor een spoed afspraak dient u telefonisch contact op te nemen met het centrum.

Herhaalrecepten

Een herhaalrecept is een recept voor medicijnen die u langere tijd in een vaste dosering gebruikt. Bijvoorbeeld middelen tegen verhoogde bloeddruk, bij astma, anticonceptie of bij een verhoogd cholesterolgehalte. Uw huisarts beoordeelt uw aanvraag en stuurt het recept vervolgens naar uw vaste apotheek. Daar kunt u uw medicijnen dan later ophalen.

De receptenlijn is geen vervanging voor een controle bezoek. Als u vragen heeft over uw gezondheid, het gebruik van medicijnen of mogelijke bijwerkingen, breng dan uw huisarts hiervan op de hoogte voordat u een herhaalrecept aanvraagt.

Werkwijze

Er zijn drie mogelijkheden om een herhaalrecept aan te vragen:

1. U belt naar het algemene nummer van de praktijk en vraagt het herhaalrecept direct aan bij de assistente.

2. Het is mogelijk uw herhaalrecept 24 uur per dag via de website aan te vragen. Zie het formulier onderaan deze pagina.

3. U kunt een recept aanvragen via de herhaalreceptenlijn via tel.nr 010-2229751

Om het voorschrift te herhalen, hebben we een aantal gegevens nodig. Kijk daarvoor ook op het etiket van uw medicijndoosje. Zorg dat u deze bij de hand heeft als u gaat bellen!

We hebben nodig:

* Naam en geboortedatum.
* Naam van de apotheek waar u de medicijnen wilt afhalen.
* Naam van het geneesmiddel, sterkte en het gebruik (zoals het aantal pillen)

Op werkdagen

Medicijnen die voor 12:00 uur worden aangevraagd, kunt u de volgende dag afhalen bij uw apotheek.

In het weekend

Medicijnen die van vrijdagmiddag 16:30 uur tot en met zondag ingesproken worden, kunt u vanaf dinsdag afhalen bij uw apotheek.

Heeft u vragen over het gebruik van de herhaalreceptenlijn, neemt u dan contact op met de assistente van uw huisarts.

Vraag online uw medicijnen aan
*Verplicht veld