A A

Online afspraken maken

U kunt UITSLUITEND een afspraak voor maximaal 10 minuten maken bij uw EIGEN huisarts.

Een afspraak is bedoeld voor 1 medisch probleem.

Indien u meerdere medische problemen wilt bespreken met uw arts, kunt u telefonisch een afspraak maken via de assistente.

Dit geldt ook voor psychische problemen en gesprekken.

Bij SPOEDKLACHTEN of als u een eerdere afspraak zou willen hebben dan de aangeboden plekken, neemt u dan telefonisch contact op met de assistente.

Het kan voorkomen dat uw huisarts afwezig is door nascholingen, vakantie of ziekte. Dan treft u een waarnemend huisarts.

Noteer uw online afspraak direct in uw agenda. U krijgt geen automatische bevestiging of herinnering toegestuurd!

Indien u geen ingeschreven patiënt bent bij het gezondheidscentrum de Volgerlanden, kunt u geen online afspraak maken.

Doet u dit wel, dan wordt uw afspraak geannuleerd.

Patienteninformatie

Informatie over gezondheid en ziekte vindt u door te klikken op ‘Thuisarts‘. Thuisarts.nl is samengesteld door huisartsen en geeft betrouwbare informatie over gezondheid en ziekte bij vragen en klachten thuis en voor, tijdens en na uw bezoek aan de huisarts.

 

Zorgprogramma’s

De beste zorg: persoonlijk en doeltreffend

De kracht van onze zorgprogramma’s is het gemeenschappelijke doel van de betrokken behandelaars: zorgverbetering. Elke zorgprofessional streeft naar de best mogelijke zorg voor zijn patiënt. Met ruime aandacht voor de mens áchter de patiënt en doeltreffende behandelplannen en leefstijlprogramma’s. Onze zorgprogramma’s voldoen aan de landelijke zorgstandaarden NHG.

Patiënt en zorgverleners werken samen

De patiënt is de coproducent van zijn eigen persoonlijke zorgprogramma. Bij de uitvoering van het zorgplan stemmen eerstelijns zorgverleners de zorg, behandeling en begeleiding van de patiënt met elkaar af. Zij hebben toegang tot het elektronisch dossier van de patiënt en voeren regelmatig overleg met elkaar. Als één zorgteam verlenen zij de patiënt optimale zorg.

Samenstelling behandelteams

Afhankelijk van het type chronische aandoening, wordt het behandelend team samengesteld uit o.a.: huisartsen, praktijkondersteuners, diabetes- of longverpleegkundigen, apothekers, diëtisten, psychologen, podotherapeuten, fysiotherapeuten, pedicures, oogartsen, verslavingsconsulenten, internisten, cardiologen, diagnostische centra en mantel- en of thuiszorgers.

Informatie over de zorgprogramma’s Astma. Diabetes Mellitus (DM), COPD, Complexe Ouderen Zorg (COZ), psychosociale zorg en stoppen met roken (SMR) vindt u door op de naam van het zorgprogramma te klikken.

Vitamine D

Vitamine D is essentieel voor het lichaam. Een tekort aan vitamine D kan leiden tot botontkalking (osteoporose), een verminderde weerstand en zwakkere spieren.
Vitamine D komt van nature in een beperkt aantal voedingsmiddelen voor. Ook kan de mens onder invloed van zonlicht zelf vitamine D aanmaken. Echter, naarmate mensen ouder worden, is de huid minder goed in staat om vitamine D aan te maken.
De gezondheidsraad adviseert alle personen van 70 jaar en ouder om dagelijks een vitamine D supplement in te nemen.

Telefonisch contact

Als u ouder bent dan 50 jaar (vrouwen) of 70 jaar (mannen) dan komt u in aanmerking voor vitamine D. De apotheker heeft in samenwerking met uw huisarts besproken wie er van onze patienten extra vitamine D nodig heeft. Als u in de groep patienten valt die extra vitamine D nodig heeft, dan wordt u een dezer weken gebeld door de centrumassistente. Zij vraagt of u inderdaad prijs stelt op extra vitamine D en als dat zo is, dan zorgt zij ervoor dat u het juiste supplement vitamine D op recept krijgt. Welk type supplement vitamine D u nodig heeft, hangt af van de hoeveelheid zuivelproducten wat u dagelijks tot u neemt.
Uw huisarts controleert of u het juiste vitamine D supplement voorgeschreven krijgt.

Vergoeding vitamine D

Voor de op recept verkrijgbare vitamine D supplementen, is geen bijbetaling in de apotheek nodig. Zoals bij alle voorgeschreven geneesmiddelen, gaan de vitamine D supplementen wel van uw eigen risico af.
Mocht u al de vrij verkrijgbare lagere dosering vitamine D tabletten innemen, dan kunt u deze omzetten naar een vitamine D supplement wat alleen op recept verkrijgbaar is.