A A

Online afspraken maken

Het is de bedoeling dat u alleen een afspraak maakt met uw eigen huisarts of praktijkondersteuner, indien dit niet lukt dan graag contact opnemen met de praktijk. U kunt een afspraak maken voor de hieronder genoemde verrichtingen.

Online afspraak huisarts:

 • een gewoon consult (geen dubbel consult)

Online afspraak praktijkondersteuner:

 • Een controle afspraak

Mocht u een eerdere afspraak willen dan de aangeboden plekken, of wilt u een afspraak maken voor een andere verrichting dan hier boven genoemd, neem dan telefonisch contact op met de assistente. U krijgt van de gemaakte afspraak niet automatisch een bevestiging of herinnering, noteer de afspraak graag direct in uw agenda.

Voor een spoed afspraak dient u telefonisch contact op te nemen met het centrum.

Podotherapie

Register(sport)podologie in gezondheidscentrum De Volgerlanden

Sinds maart 2014 is Nicole Seelen, gediplomeerd register(sport)podoloog, gevestigd in het gezondheidscentrum De Volgerlanden. Nicole is lid van de Stichting Loop. Stichting Loop (Landelijk Overkoepelend Orgaan voor de Podologie) zet zich in voor de kwaliteit van de podologie en podoposturale therapie Nederland. Een registerpodoloog of podoposturaal therapeut is een erkend paramedische voetspecialist. De titels zijn beschermd door registratie in het landelijke kwaliteitsregister van Stichting Loop.

Haar specialisaties zijn :

 • sportpodologie waaronder beoordeling van hardloopblessures en klachten en pijn aan voeten en enkels
 • kinderpodologie
 • podoposturale therapie

Wat doet een registerpodoloog ?

Heeft u pijnlijke voeten ? De registerpodoloog herkent en behandelt uw voet gerelateerde aandoeningen in het houding- en bewegingsapparaat. Patiënten met voet- en houdingsklachten van algemene aard en in verband met reuma, diabetes mellitus en perifere neuropathie kunnen terecht bij de registerpodoloog. De registerpodoloog werkt samen met andere disciplines in de zorg vanuit een multidisciplinaire benadering en stelt daarbij u als patiënt centraal. De registerpodoloog is uw voetspecialist voor o.a. podotherapeutische behandeling en steunzolen. U krijgt uw paramedische voetzorg van onze registerpodoloog vergoed van vrijwel alle zorgverzekeraars.

Wat doet een registersportpodoloog ?

Heeft u pijnlijke voeten tijdens of na het sporten ? De registersportpodoloog adviseert u over sportschoeisel en kan helpen bij voetgerelateerde klachten in relatie tot sport. Zonder een gedegen kennis van de sportschoen is het niet mogelijk een goed advies te geven over de kenmerken als stabiliteit, demping en afwikkeling. Bij de sportpodoloog ligt de nadruk op het analyseren van zowel de oude als de nieuwe sportschoen en het analyseren van uw sportspecifieke bewegingen.

Wat doet een podoposturaal therapeut ?

Podoposturale therapie pakt waar mogelijk de oorzaak van uw houdingsklachten aan. Deze therapie is een aanvulling op het werk van therapeuten die het houdings- en bewegingsapparaat centraal stellen (met name fysiotherapeuten, oefentherapeuten Mensendieck/Cesar, podotherapeuten en registerpodologen). Cliënten met zowel chronische als acute voet-, knie-, bekken-, rug- en nekklachten kunnen daadwerkelijk geholpen zijn wanneer de oorzaak, namelijk een disbalans in de houding- en bewegingsketen, wordt opgelost.

Wat zijn uw therapiemogelijkheden ?

 • podotherapeutische steunzolen / (sport)inlegzolen
 • podoposturale zolen
 • orthesen (beschermende/corrigerende teenstukjes)
 • (medical) taping
 • educatie en voorlichting
 • (sport)schoenadvies

Nicole is werkzaam in gezondheidscentrum De Volgerlanden op woensdag en vrijdag van 13:30 tot 17:00 uur.

Voor vragen of het maken van een afspraak kunt u bellen naar: 078 – 673 71 50 of ga naar www.pododynamic.nl