A A

Online afspraken maken

U kunt UITSLUITEND een afspraak voor maximaal 10 minuten maken bij uw EIGEN huisarts.

Een afspraak is bedoeld voor 1 medisch probleem.

Indien u meerdere medische problemen wilt bespreken met uw arts, kunt u telefonisch een afspraak maken via de assistente.

Dit geldt ook voor psychische problemen en gesprekken.

Bij SPOEDKLACHTEN of als u een eerdere afspraak zou willen hebben dan de aangeboden plekken, neemt u dan telefonisch contact op met de assistente.

Het kan voorkomen dat uw huisarts afwezig is door nascholingen, vakantie of ziekte. Dan treft u een waarnemend huisarts.

Noteer uw online afspraak direct in uw agenda. U krijgt geen automatische bevestiging of herinnering toegestuurd!

Indien u geen ingeschreven patiënt bent bij het gezondheidscentrum de Volgerlanden, kunt u geen online afspraak maken.

Doet u dit wel, dan wordt uw afspraak geannuleerd.

Sporten onder begeleiding

Voordelen op een rij: 

  • Kleine groepen (maximaal vijf)
  • Onder professionele begeleiding
  • Persoonlijk trainingsprogramma
  • Goedkoper dan trainen met personal trainer in de sportschool

Het is bekend dat regelmatige lichaamsbeweging op allerlei manieren positief bij kan dragen aan uw gezondheid. Zo blijven uw hart- en bloedvaten beter in conditie, heeft het een positieve invloed op uw bloeddruk en cholesterolgehalte en heeft u door te bewegen minder kans op overgewicht. Daarnaast blijven uw botten langer sterk en werkt uw spijsverbetering beter. U voelt zich energieker en bewegen heeft tevens een positieve invloed op hoe uw lichaam met stress om gaan kan. Toch is het voor veel mensen een grote drempel om meer te gaan bewegen of te gaan sporten. Om deze drempel te verlagen bieden wij ‘sporten onder begeleiding’ aan.

Voor wie?

Bewegen onder begeleiding is voor iedereen geschikt, met of zonder (chronische) aandoeningen, die begeleid wil worden naar een actievere leefstijl. Ook is het geschikt voor mensen met terugkerende lage rug of nek/schouderklachten waardoor ze meer begeleiding nodig hebben om het sporten op te bouwen. Het is ons doel om u te begeleiden naar een actieve leefstijl die u zelf kunt handhaven na deze periode. Iedere deelnemer zal andere doelen willen behalen, dit kan variëren van het verbeteren van conditie, kracht of lenigheid tot het verminderen van overgewicht of ervoor zorgen dat u weer fit genoeg wordt om zelfstandig te kunnen bewegen na deze periode.

Bewegen

Het oefenprogramma zal voor u persoonlijk worden opgesteld, gebaseerd op uw persoonlijke doelen en mogelijkheden. Het bewegen onder begeleiding vindt plaats in een kleinschalig groepsverband van maximaal vijf mensen waardoor veel ruimte zal zijn voor persoonlijke aandacht. Wij hebben hierbij de mogelijkheid een ruime oefenzaal te gebruiken met daarin diverse fitnesstoestellen, cardio-apparatuur, losse gewichten en mogelijkheid voor oefeningen in de vrije ruimte, bijvoorbeeld op de mat.

De duur van het bewegen is ca. 1 uur en u kunt 1 of 2 keer per week komen trainen op een vast tijdstip. Indien u op uw vaste tijdstip verhinderd bent, is er in overleg de mogelijkheid om op een andere trainingsdag te komen.

Tijden

Omdat de dagen en tijden van de oefengroepen voortdurend variëren, kun u voor meer informatie hierover het best contact opnemen.

U kunt ons telefonisch bereiken op het nummer 078-625 66 40 en per mail via fysiotherapiegcv@zonboog.nl

 

Intake voor trainen onder begeleiding van fysiotherapeut

Voordat u komt bewegen onder begeleiding zal er altijd eerst een intake plaatsvinden. De intake bestaat uit een gesprek en een vragenlijst op basis waarvan wij een beeld vormen van uw huidige gezondheid en uw doelstellingen. Daarnaast worden er een aantal metingen bij u afgenomen, hierbij kunt u denken aan een testen gericht op uw conditie, kracht en/of lenigheid. Deze metingen vinden vervolgens na 6 en 12 weken opnieuw plaats. De eerste 2 trainingen wordt u één op één begeleid waarbij u uitleg krijgt over de apparatuur en uw oefenschema. Deze zittingen kunnen worden gedeclareerd via uw zorgverzekeraar als u aanvullend vergoed bent voor fysiotherapie.

Kosten

De kosten voor training onder begeleiding van een fysiotherapeut bedragen 37 euro per maand voor 1 keer per week en 49 euro  per maand voor 2 keer per week.

Vragen?

Als u na het lezen van deze informatie nog vragen heeft óf u een afspraak wilt maken kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. U kunt ons telefonisch bereiken op het nummer 078-625 66 40 en per mail via fysiotherapiegcv@zonboog.nl