A A

Online afspraken maken

Het is de bedoeling dat u alleen een afspraak maakt met uw eigen huisarts of praktijkondersteuner, indien dit niet lukt dan graag contact opnemen met de praktijk. U kunt een afspraak maken voor de hieronder genoemde verrichtingen.

Online afspraak huisarts:

  • een gewoon consult (geen dubbel consult)

Online afspraak praktijkondersteuner:

  • Een controle afspraak

Mocht u een eerdere afspraak willen dan de aangeboden plekken, of wilt u een afspraak maken voor een andere verrichting dan hier boven genoemd, neem dan telefonisch contact op met de assistente. U krijgt van de gemaakte afspraak niet automatisch een bevestiging of herinnering, noteer de afspraak graag direct in uw agenda.

Voor een spoed afspraak dient u telefonisch contact op te nemen met het centrum.

Babymassage

babymassage5

Menig wenkbrauw wordt gefronst als we lezen of horen over het fenomeen babymassage. Massage is iets wat we associëren met stijve spieren of een blessure die op het sportveld verholpen wordt. Steeds meer wordt echter, ook in wetenschappelijk onderzoek, het effect van de aanraking tussen een ouder en kind duidelijk. Iets wat in andere culturen al veel langer toegepast wordt en bekend is, is ook hier in opkomst. In een wereld van hoge verwachtingen van onszelf en wellicht (onbewust) ook wel van ons kind kan een moment van ontspanning samen met je kind creëren een bijzonder prettige ervaring zijn. Het masseren van je kind is een fijne manier om in contact te zijn en komen met je kind en om de natuurlijke band tussen jezelf en je kind te versterken.

Wat leer ik tijdens de cursus?

Tijdens een cursus baby massage leer je technieken om je kind zijn/haar voeten, benen, armen, buik, rug, gezicht en hoofd te masseren. Tevens krijg je advies ten aanzien van de omstandigheden waarin je de massage het plaats kan laten plaatsvinden en hoe je het non-verbale gedrag van je kind goed kunt lezen. Veel ouders ervaren dat hun kind door de babymassage beter slaapt, rustiger is en minder huilt. Tevens toont onderzoek aan dat kinderen die gemasseerd worden sneller alert zijn/in contact komen, beter groeien, beter slapen, zich lichamelijk beter ontwikkelen en minder onrust laten zien.

Voor wie?

De cursus babymassage is geschikt voor kinderen in de leeftijd van 4 weken – 6/7 maanden.

Wanneer is de cursus?

In januari 2015 is in het gezondheidscentrum de Volgerlanden de eerste cursus babymassage onder begeleiding van een gediplomeerde kinderfysiotherapeut van start gegaan. De cursus zal bestaan uit 4 contactmomenten waarbij bovenstaande informatie aan bod zal komen. De groep bestaat uit maximaal vijf kinderen met 1 ouder. De cursus wordt gegeven op wisselende dagen, afhankelijk van de voorkeur van de cursisten. Informeer naar de eerstvolgende start-datum.  De kosten voor de reguliere cursus bedragen 80 euro, inclusief lesmateriaal. Indien de babymassage onderdeel is van een kinderfysiotherapeutische behandeling is er een aangepaste vergoeding.

Hoe meld ik me aan?

Wilt u zich aanmelden of heeft u een vraag? Bel of mail ons vooral! Telefoon: 078-625 66 40 (Vraag naar Elize of Marlies) Mail: fysiotherapiegcv@zonboog.nl o.v.v. Babymassage