A A

Online afspraken maken

U kunt UITSLUITEND een afspraak voor maximaal 10 minuten maken bij uw EIGEN huisarts.

Een afspraak is bedoeld voor 1 medisch probleem.

Indien u meerdere medische problemen wilt bespreken met uw arts, kunt u telefonisch een afspraak maken via de assistente.

Dit geldt ook voor psychische problemen en gesprekken.

Bij SPOEDKLACHTEN of als u een eerdere afspraak zou willen hebben dan de aangeboden plekken, neemt u dan telefonisch contact op met de assistente.

Het kan voorkomen dat uw huisarts afwezig is door nascholingen, vakantie of ziekte. Dan treft u een waarnemend huisarts.

Noteer uw online afspraak direct in uw agenda. U krijgt geen automatische bevestiging of herinnering toegestuurd!

Indien u geen ingeschreven patiënt bent bij het gezondheidscentrum de Volgerlanden, kunt u geen online afspraak maken.

Doet u dit wel, dan wordt uw afspraak geannuleerd.

Fysiotherapie

BELANGRIJKE INFORMATIE M.B.T. CORONA

Om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen, hebben we een aantal richtlijnen opgesteld. Lees onderstaande informatie daarom goed door voordat u contact opneemt met of een bezoek brengt aan het gezondheidscentrum.

De praktijk is open op werkdagen en volgt de richtlijnen op van het RIVM.

Wat moet ik doen als ik corona-gerelateerde klachten heb?

Heeft u corona-gerelateerde klachten?

 1. Vul de Corona-vragenlijst in op https://www.thuisarts.nl/vragentest/corona
 2. Komt u in aanmerking voor een Corona-test: Neem contact op met de GGD via 0800-1202 of maak een afspraak op coronatest.nl.

Heeft u een afspraak bij de fysiotherapie?

Als u Corona-gerelateerde klachten heeft blijft u thuis en volgt bovenstaande punten.
Annuleer tijdig uw afspraak.

Heeft u geen klachten houd u zich aan de volgende regels:
• Houd altijd minimaal 1,5 meter afstand
• Dringend verzoek om een zelf meegebracht mondkapje te dragen in het gezondheidscentrum.

De medewerkers van het gezondheidscentrum mogen u hierop aanspreken.

Meer informatie

• Heeft u algemene vragen over het coronavirus? Neem dan contact op met het publieksnummer van het RIVM (0800) 13 51.
• Maakt u zich zorgen over uw eigen gezondheid of die van uw huisgenoten? Kijk eerst op Thuisarts.nl, daar staat wat u moet doen in verschillende situaties.

Vanaf vrijdag 1 mei kwam het bericht dat fysiotherapeuten hun zorg veilig en verantwoord mogen opschalen uitgebreid in het nieuws.

Hierdoor zijn er meer vrijheden om behandelingen in de praktijk te laten plaatsvinden. Volgens de gestelde richtlijn van onze beroepsvereniging KNGF en het RIVM  blijft echter van belang om terughoudend mee om te gaan, en het cliëntencontact in de praktijk waar mogelijk nog te beperken.

Uitgangspunt komende periode

Het uitgangspunt blijft dat waar mogelijk zorg op afstand plaats vindt. Dit houdt in: telefonische consulten of beeldbellen. Op die manier is het mogelijk uw klachten in kaart te brengen, en gerichte adviezen en/of oefeningen te geven. Mocht dit onvoldoende effectief zijn, kunnen de behandelingen op de praktijk gegeven worden.

U en onze veiligheid

Voor ieder consult (op de praktijk of bij u thuis), moet u zichzelf de volgende vragen stellen:

 • Heeft u één of meerdere van de volgende (ook milde!) symptomen: neusverkoudheid of hoesten of benauwdheid of koorts (vanaf 38°C)?
 • Plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping)
 • Bent u korter dan 24 uur klachtenvrij?
 • Heeft u huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidsklachten?
 • Is er bij uzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen corona vastgesteld?

Ja? Zeg uw afspraak dan af! Wij zullen uiteraard hetzelfde doen.

Aanvullende praktijk regels

 • Neemt u altijd uw eigen badlaken voor op de behandelbank mee.
 • Komt u maximaal 5 minuten voor uw afspraak pas op de praktijk
 • Bij binnenkomst en vertrek vragen wij u uw handen te wassen.
 • Komt u alleen naar de praktijk. Indien dit niet haalbaar is, vragen wij waar mogelijk ouders/partners/verzorgers buiten te wachten.
 • In het centrum hanteren we momenteel een ander wachtkamerbeleid dan normaal. Hierop zal u toelichting krijgen wanneer u telefonisch een afspraak maakt met een therapeut.
 • Wij houden ons aan strikte hygiëne protocollen, en dragen eventueel beschermende kleding en een mondkapje wanneer wij binnen 1.5 meter behandelen.

Afspraak maken?

Mocht u klachten hebben, en wilt u daar begeleiding of hulp bij krijgen? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op om te bespreken wat de mogelijkheden zijn.

Mail: [email protected]
Tel: 078-6256640

Beeldbellen, hoe dan?

Het videoconsult

Hoe werkt dit?
Via een online videoverbinding bespreken wij uw klachten, geven wij advies en waar nodig aanvullende oefeningen die u zelfstandig thuis kunt uitvoeren.

Wordt dit vergoed?
Ja! i.v.m. de corona crisis hebben alles zorgverzekeraars aangegeven dat zij ook behandeling via een videoconsult vergoeden vanuit uw aanvullende verzekering.

Indien videobellen technisch voor u niet haalbaar is, dan kunnen wij ook een telefonisch consult inplannen om zo samen met u te bespreken wat wij kunnen betekenen voor uw klachten.

Voor lopende behandeltrajecten:
Uw behandelend therapeut / de behandelend therapeut van uw kind zal met u afstemmen of deze vorm van zorg passend kan zijn in uw situatie en of hier behoefte aan is bij u. Als dit het geval is, kan net als normaal een afspraak in worden gepland. U krijgt dan een uitnodiging voor een videoconsult.

Voor nieuwe cliënten
Thuis werken heeft als nadeel dat mensen vaker en langer zitten dan zij gewend zijn. Dit kan van negatieve invloed zijn op uw lichaam en daarmee klachten tot gevolg hebben. Middels een video consult kunnen uw klachten zo goed als mogelijk in beeld worden gebracht, en kunt u bijvoorbeeld oefeningen toegestuurd krijgen die passend zijn bij uw klachten.

Klik hier om u aan te melden voor een video/telefonisch consult

Indien u vragen heeft of een telefonisch/video consult in wilt plannen, kunt u altijd contact opnemen. Dagelijks tussen 8.00 en 16.00 uur

Telefonisch: 078-6256640
Mail: [email protected]

Dit is een zware periode voor veel mensen, met veel zorgen en vragen. Wij willen iedereen voor zijn/haar inzet bedanken en sterkte wensen in de nog komende tijd.

===========================================================================================

Wat is een Zilveren Kruis Achmea Pluspraktijk?

De fysiotherapeutische zorg wordt geboden aan de inwoners van de wijk De Volgerlanden en aan de omliggende wijken van Hendrik Ido Ambacht en aangrenzende gemeentes. Het is niet noodzakelijk om als patiënt ingeschreven te staan bij een van de huisartsen van het gezondheidscentrum de Volgerlanden. Binnen ons team zijn mensen werkzaam met diverse specialisaties. De volgende specialisaties zijn aanwezig:

Openingstijden:

De afdeling Fysiotherapie is op alle werkdagen geopend met spreekuren van 8.00 – 17.30 uur. Op maandag, dinsdag en donderdag is er avondspreekuur van 17.30 – 21.00 uur. Op aanvraag zijn er behandelingen of activiteiten op andere tijdstippen mogelijk.

Bereikbaarheid:

Telefoon: 078-625 66 40 Fax: 078 6256688 E-mail: [email protected] Buiten de openingstijden kunt u een boodschap op het antwoordapparaat achterlaten of een e-mail sturen.

Praktijkadres:

Druivengaarde 15 3344 PK Hendrik Ido Ambacht

Klik hier om online afspraak te maken