A A

Online afspraken maken

U kunt UITSLUITEND een afspraak voor maximaal 10 minuten maken bij uw EIGEN huisarts.

Een afspraak is bedoeld voor 1 medisch probleem.

Indien u meerdere medische problemen wilt bespreken met uw arts, kunt u telefonisch een afspraak maken via de assistente.

Dit geldt ook voor psychische problemen en gesprekken.

Bij SPOEDKLACHTEN of als u een eerdere afspraak zou willen hebben dan de aangeboden plekken, neemt u dan telefonisch contact op met de assistente.

Het kan voorkomen dat uw huisarts afwezig is door nascholingen, vakantie of ziekte. Dan treft u een waarnemend huisarts.

Noteer uw online afspraak direct in uw agenda. U krijgt geen automatische bevestiging of herinnering toegestuurd!

Indien u geen ingeschreven patiënt bent bij het gezondheidscentrum de Volgerlanden, kunt u geen online afspraak maken.

Doet u dit wel, dan wordt uw afspraak geannuleerd.

MijnGezondheid.net

Het gemak van MijnGezondheid.net:

Zonboog Apotheek de Volgerlanden biedt u kosteloos de mogelijkheid via Mijngezondheid.net diverse zaken online te regelen.

Zo kunt u bijvoorbeeld:

  • Uw medisch dossier online inzien
  • Uw medicatie online of via de app MedGemak herhalen (dit geldt alleen voor medicatie via uw huisarts, (nog) niet via uw specialist)
  • Berichten veilig versturen en ontvangen van en naar uw apotheek (de zogenaamde chatfunctie, waarbij u binnen 24 uur een antwoord hebt op uw vraag, mits tijdens kantooruren)
  • Wijzigingen van gegevens (zoals woonadres, emailadres of telefoonnummer) doorgeven

Wat moet u hiervoor doen:

Ga naar de website www.mijngezondheid.net.

DigiD

Om uw persoonlijke gegevens zo goed mogelijk te beschermen logt u in met uw digiD. Hierdoor zijn uw gegevens altijd goed beveiligd en kunt u ook als enige bij uw dossier.

Heeft u nog geen digiD of wilt u meer informatie over het inloggen met digiD? Kijk dan op https://www.digid.nl/ voor meer informatie.

Zodra u een digiD account heeft aangemaakt en ingelogd heeft met DigiD kunt u gebruik maken van de functionaliteiten.

Wilt u de app MedGemak registeren?

Het voordeel van de app is dat u slecht een keer hoeft in te loggen met DigiD om uw account te koppelen aan de app. Daarna kunt u met een persoonlijke code inloggen in de app.

Om de app te kunnen gebruiken download u de app uit de appstore of google play store. Vervolgens logt u met uw digiD in op www.mijngezondheid.net. Daarna kiest u boven in het scherm voor Medgemak registreren. Hier wordt een koppel-code en uw geboortedatum getoond. Deze kunt u vervolgens op de Medgemak app invoeren en daarna uw eigen 5-cijferige pincode instellen. Vanaf dat moment kunt u altijd met uw eigen code inloggen in de app en uw zaken bij onze apotheek via de Medgemak app regelen.