A A

Online afspraken maken

Het is de bedoeling dat u alleen een afspraak maakt met uw eigen huisarts of praktijkondersteuner, indien dit niet lukt dan graag contact opnemen met de praktijk. U kunt een afspraak maken voor de hieronder genoemde verrichtingen.

Online afspraak huisarts:

  • een gewoon consult (geen dubbel consult)

Online afspraak praktijkondersteuner:

  • Een controle afspraak

Mocht u een eerdere afspraak willen dan de aangeboden plekken, of wilt u een afspraak maken voor een andere verrichting dan hier boven genoemd, neem dan telefonisch contact op met de assistente. U krijgt van de gemaakte afspraak niet automatisch een bevestiging of herinnering, noteer de afspraak graag direct in uw agenda.

Voor een spoed afspraak dient u telefonisch contact op te nemen met het centrum.

Herhaalmedicatie

U kunt bij ons gebruik maken van onze herhaalservice voor het ophalen van herhaalmedicatie. Uw herhaalmedicatie wordt vanuit de apotheek gecontroleerd door uw huisarts en vervolgens klaargemaakt door de apotheek.

Indien u dat wenselijk vindt, dan kunnen we de medicatiehoeveelheid zoveel mogelijk op elkaar afstemmen, zodat u niet onnodig vaak naar de apotheek hoeft om uw medicatie op te halen.

U kunt gebruik maken van de herhaalservice als u ingeschreven bent bij 1 van de huisartsen van het gezondheidscentrum de Volgerlanden.

Begin 2017 hebben we een track & trace systeem geïmplementeerd voor uw medicatie. Dat houdt in dat als uw mailadres bij ons bekend is, u een mailtje krijgt wanneer u uw medicatie kunt ophalen. Ook als uw recept gedeeltelijk klaarligt of iets in bestelling is, krijgt u bericht per mail van ons. Vindt u dat prettig? Geef dan alstublieft uw mailadres aan de balie bij de apothekersassistenten door!

U heeft bij ons de volgende mogelijkheden om herhaalmedicatie aan te vragen:

Herhaalreceptenlijn

Via de herhaalreceptenlijn kunt u herhaalrecepten op elk moment van de dag aanvragen. Wanneer u naar het gezondheidscentrum belt kunt u kiezen voor de herhaalreceptenlijn of u belt 078 – 625 66 69

Om het voorschrift te herhalen hebben we een aantal gegevens nodig. Kijk daarvoor ook op het etiket van uw medicijndoosje(s).

  • Naam en geboortedatum
  • Naam van de apotheek
  • Naam van het geneesmiddel en de dosering
  • Telefoonnummer waarop u voor eventuele vragen bereikbaar bent

Medicatiebrievenbus 

U kunt uw lege doosje of etiket in een daarvoor bestemde bus naast de central balie stoppen.

Mailen

U kunt onderstaand formulier invullen, zodat per mail uw herhaalmedicatie wordt aangevraagd (alléén voor patiënten met de huisarts in het gezondheidscentrum de Volgerlanden).

Twee werkdagen na aanvraag zijn de medicijnen op te halen bij uw apotheek.

Invulformulier voor herhaalmedicatie (uitsluitend voor patiënten van Gezondheidscentrum de Volgerlanden):

Achternaam

Voorletter

Geboortedatum

Geslacht

Straatnaam

Huisnummer

Postcode

Plaats

Telefoonnummer

E-Mail

Geneesmiddel
Dosering
Voorschrijver

Opmerking

Vul de code in captcha