A A

Online afspraken maken

U kunt UITSLUITEND een afspraak voor maximaal 10 minuten maken bij uw EIGEN huisarts.

Een afspraak is bedoeld voor 1 medisch probleem.

Indien u meerdere medische problemen wilt bespreken met uw arts, kunt u telefonisch een afspraak maken via de assistente.

Dit geldt ook voor psychische problemen en gesprekken.

Bij SPOEDKLACHTEN of als u een eerdere afspraak zou willen hebben dan de aangeboden plekken, neemt u dan telefonisch contact op met de assistente.

Het kan voorkomen dat uw huisarts afwezig is door nascholingen, vakantie of ziekte. Dan treft u een waarnemend huisarts.

Noteer uw online afspraak direct in uw agenda. U krijgt geen automatische bevestiging of herinnering toegestuurd!

Indien u geen ingeschreven patiënt bent bij het gezondheidscentrum de Volgerlanden, kunt u geen online afspraak maken.

Doet u dit wel, dan wordt uw afspraak geannuleerd.

Herhaalmedicatie

U kunt bij ons gebruik maken van onze herhaalservice voor het ophalen van herhaalmedicatie. Uw herhaalmedicatie wordt vanuit de apotheek gecontroleerd door uw huisarts en vervolgens klaargemaakt door de apotheek.

Indien u dat wenselijk vindt, dan kunnen we de medicatiehoeveelheid zoveel mogelijk op elkaar afstemmen, zodat u niet onnodig vaak naar de apotheek hoeft om uw medicatie op te halen.

U kunt gebruik maken van de herhaalservice als u ingeschreven bent bij 1 van de huisartsen in Hendrik- Ido- Ambacht. U kunt dan een formulier hiervoor halen in de apotheek.

Begin 2017 hebben we een track & trace systeem geïmplementeerd voor uw medicatie. Dat houdt in dat als uw mailadres bij ons bekend is, u een mailtje krijgt wanneer u uw medicatie kunt ophalen. Ook als uw recept gedeeltelijk klaarligt of iets in bestelling is, krijgt u bericht per mail van ons. Vindt u dat prettig? Geef dan alstublieft uw mailadres aan de balie bij de apothekersassistenten door.

Herhaalmedicatie aanvragen? Dit kan door op onderstaande link te klikken. Let op: herhaalmedicatie op deze website kan alleen voor de huisartsen in het gezondheidscentrum de Volgerlanden (dokter Wisse, Molenaar, Verstraaten, Lagendijk, Kool en van Gendt). 

Klik  voor herhaalmedicatie 

Wanneer u een andere huisarts heeft of wanneer u makkelijker medicijnen wilt bestellen, kunt u via MijnGezondheid.net recepten aanvragen. Zie voor meer uitleg het tabblad MijnGezondheid.net.

Wanneer kan ik mijn bestelde chronische herhaalmedicatie ophalen?

Zaterdag besteld ››››››› Woensdag na 15.00 gereed

Zondag besteld ››››››› Woensdag na 15.00 gereed

Maandag besteld voor 17.00 ››››››› Woensdag na 15.00 gereed

Dinsdag besteld voor 17.00 ››››››› Donderdag na 15.00 gereed

Woensdag besteld voor 17.00 ››››››› Vrijdag na 15.00 gereed

Donderdag besteld voor 17.00 ››››››› Maandag na 15.00 gereed

Vrijdag besteld voor 17.00 ››››››› Dinsdag na 15.00 gereed

De apotheek heeft op deze manier voldoende tijd gehad om het geneesmiddel klaar te maken, eventueel te bestellen en mogelijke problemen op te lossen. Hierdoor hoeft u minder lang te wachten in de apotheek.

U ontvangt vanzelf een e-mail (wanneer u ons deze heeft verstrekt) met hierin de tekst dat uw medicatie klaarstaat, u hoeft ons dan niet te bellen of uw medicatie klaarstaat.

NB: u kunt ook een e-mail ontvangen dat uw medicatie is besteld, dat betekent dat het nog niet klaarstaat. Let hierop om verwarring te voorkomen.

Bij feestdagen welke vallen op door-de-weekse- werkdagen, gelden bovenstaande afhaalindicaties niet. Het duurt dan, afhankelijk van het aantal feestdagen, 1 tot 2 werkdagen langer.