A A

Online afspraken maken

U kunt UITSLUITEND een afspraak voor maximaal 10 minuten maken bij uw EIGEN huisarts.

Een afspraak is bedoeld voor 1 medisch probleem.

Indien u meerdere medische problemen wilt bespreken met uw arts, kunt u telefonisch een afspraak maken via de assistente.

Dit geldt ook voor psychische problemen en gesprekken.

Bij SPOEDKLACHTEN of als u een eerdere afspraak zou willen hebben dan de aangeboden plekken, neemt u dan telefonisch contact op met de assistente.

Het kan voorkomen dat uw huisarts afwezig is door nascholingen, vakantie of ziekte. Dan treft u een waarnemend huisarts.

Noteer uw online afspraak direct in uw agenda. U krijgt geen automatische bevestiging of herinnering toegestuurd!

Indien u geen ingeschreven patiënt bent bij het gezondheidscentrum de Volgerlanden, kunt u geen online afspraak maken.

Doet u dit wel, dan wordt uw afspraak geannuleerd.

Algemeen

Welkom bij Gezondheidscentrum De Volgerlanden

De meest actuele nieuwtjes en activiteiten kunt u hiernaast onder Locatienieuws lezen. Het Gezondheidscentrum De Volgerlanden is gevestigd in de nieuwbouwwijk de Volgerlanden in Hendrik-Ido-Ambacht. Op dit moment kunt u in ons gezondheidscentrum terecht voor:

  • Huisartsengeneeskunde
  • Apotheek
  • Fysiotherapie
  • Logopedie
  • Medisch pedicure
  • Algemeen Maatschappelijk Werk Vivenz
  • POH-GGZ (volwassenen en kinderen) én Mentaal Beter
  • Diëtiek
  • Podologie
  • Verloskundigen spreekuur

Het gezondheidscentrum opende op 1 juli 2003 haar deuren van haar tijdelijke onderkomen. De komst werd bespoedigd door een constructieve samenwerking van de gemeente, de zorgverzekeraar en Zonboog als antwoord op het dreigende huisartsentekort. Sinds februari 2014 is het multidisciplinaire gezondheidscentrum te vinden in het centrum van de nieuwe wijk aan het Sophiapark. Hier is het zorgcluster Sophiastaete gebouwd met deelname van enkele andere zorgpartijen, met zorgfuncties voor psychogeriatrische zorg, wonen met zorg, gecoördineerd ouderenwerk en kinderopvang.

Met diverse thuiszorgorganisaties en de eerste lijns psychologische hulpverlening zijn functionele samenwerkingsafspraken gemaakt. Vanaf februari 2013 is ook de podotherapeut in ons centrum te vinden. Een voordeel van dit uitgebreide zorgaanbod vanuit het centrum is, dat de disciplines nauw met elkaar kunnen samenwerken en beter op de patiënt afgestemde zorg kunnen leveren. Samenwerking tussen disciplines van binnen en buiten het centrum verhoogt de kwaliteit van zorg.