A A

Online afspraken maken

U kunt UITSLUITEND een afspraak voor maximaal 10 minuten maken bij uw EIGEN huisarts.

Een afspraak is bedoeld voor 1 medisch probleem.

Indien u meerdere medische problemen wilt bespreken met uw arts, kunt u telefonisch een afspraak maken via de assistente.

Dit geldt ook voor psychische problemen en gesprekken.

Bij SPOEDKLACHTEN of als u een eerdere afspraak zou willen hebben dan de aangeboden plekken, neemt u dan telefonisch contact op met de assistente.

Het kan voorkomen dat uw huisarts afwezig is door nascholingen, vakantie of ziekte. Dan treft u een waarnemend huisarts.

Noteer uw online afspraak direct in uw agenda. U krijgt geen automatische bevestiging of herinnering toegestuurd!

Indien u geen ingeschreven patiënt bent bij het gezondheidscentrum de Volgerlanden, kunt u geen online afspraak maken.

Doet u dit wel, dan wordt uw afspraak geannuleerd.

Behandeling Artrose Heup en Knie Vergoed!

Behandeling Artrose Heup en Knie Vergoed!

Goed nieuws! Sinds 1 Januari 2018 worden de eerste 12 behandelingen vergoed vanuit de basisverzekering. Zie onderstaand bericht:

Patiënten met artrose aan de heup- en kniegewrichten krijgen vanaf 1 januari 2018 de eerste 12 behandelingen met oefentherapie vergoed (Bron: KNGF)


De eerste 12 behandelingen kunnen worden gedeclareerd vanuit de basisverzekering. Het is wel van belang te weten dat dit van uw eigen risico afgaat. Dit geldt voor 12 maanden en na 12 maanden krijgt u opnieuw 12 behandelingen per jaar vanuit de basisverzekering. Dit initiatief is genomen vanuit de zorgverzekeraars. De reden hiervoor is dat er wetenschappelijk bewijs is dat oefentherapie bij mensen met heup en knie artrose zorgt voor minder pijn, minder beperkingen en een uitstel van een prothese of operatieve ingreep.

Mocht u vragen hebben over deze informatie, kunt u altijd contact opnemen met een van onze collega’s. U kunt ons bereiken via [email protected]

  Print artikel Naar boven