A A

Online afspraken maken

Het is de bedoeling dat u alleen een afspraak maakt met uw eigen huisarts of praktijkondersteuner, indien dit niet lukt dan graag contact opnemen met de praktijk. U kunt een afspraak maken voor de hieronder genoemde verrichtingen.

Online afspraak huisarts:

  • een gewoon consult (geen dubbel consult)

Online afspraak praktijkondersteuner:

  • Een controle afspraak

Mocht u een eerdere afspraak willen dan de aangeboden plekken, of wilt u een afspraak maken voor een andere verrichting dan hier boven genoemd, neem dan telefonisch contact op met de assistente. U krijgt van de gemaakte afspraak niet automatisch een bevestiging of herinnering, noteer de afspraak graag direct in uw agenda.

Voor een spoed afspraak dient u telefonisch contact op te nemen met het centrum.

Fysiotherapie

Like ons op Facebook!  
Heeft u klachten opgedaan tijdens het werk, sporten of zijn er klachten ontstaat na een verkeerde beweging, een ongeluk, ziekte of gewoon door het ouder worden, dan bent u bij ons aan het goede adres. De fysiotherapeut luistert naar de reden van uw komst en uw wensen tot verbetering. Hij/zij kijkt samen met u naar uw lichamelijk situatie en uw mogelijkheden. Met zijn/haar oefeningen en adviezen helpt de fysiotherapeut u in beweging te blijven. Binnen gezondheidscentrum Beverwaard zijn er verschillende fysiotherapeutische specialisaties, zoals kinderfysiotherapie, manuele therapie, bekkenbodemtherapie of fysiotherapie op haptonomische basis.

De fysiotherapeuten in het gezondheidscentrum werken nauw samen met andere disciplines. Indien nodig zal met andere hulpverleners worden overlegd, na toestemmening van u.

Aanmelding

U kunt door uw huisarts of specialist worden doorverwezen naar de fysiotherapeut. Indien dit het geval is, wordt uw verwijzing door de centrumassistente op de 1e verdieping aangenomen en aan de fysiotherapeut afgegeven. Komt u van een huisarts buiten het gezondheidscentrum dan kunt u de verwijzing afgeven bij de centrumassistente op de 1e verdieping.

U kunt uzelf ook zonder tussenkomst van uw huisarts aanmelden voor fysiotherapie. De fysiotherapeut brengt uw klachten in kaart en beslist dan of behandeling zinvol is. Uw huisarts wordt over dit consult geïnformeerd.

Na aanmelding wordt u zo snel mogelijk door een fysiotherapeut gebeld voor het maken van een afspraak. Laat dus altijd een juist telefoonnummer achter. Het kan voorkomen dat wij u niet kunnen bereiken. Neem daarom bij twijfel contact op met onze afdeling. Voor gespecialiseerde fysiotherapie zoals hierboven beschreven geldt soms een langere wachttijd. De afdeling fysiotherapie  kan u informatie geven over de wachttijd.

Eerste afspraak

Wanneer u voor een eerste afspraak met de fysiotherapeut naar het gezondheidscentrum komt, kunt u zonder u te melden, plaatsnemen in de wachtruimte op de eerste verdieping. De behandelend fysiotherapeut haalt u daar op. Meldt u zich wel bij de centrum assistente als u langer dan 10 minuten moet wachten of als u zelf te laat bent. Vraag dan aan de centrumassistente of zij contact opneemt met de betreffende fysiotherapeut.

Neem voor uw eerste afspraak mee:

  • uw identiteitsbewijs (rijbewijs, paspoort of identiteitskaart)
  • een grote handdoek of badlaken (voor over de behandelbank)
  • eventueel een verwijzing van huisarts of specialist

Intake en behandelplan

Afhankelijk van uw situatie gaat u naar de fysiotherapeut in het gezondheidscentrum. In sommige gevallen komt de fysiotherapeut bij u thuis. Een behandeling duurt ongeveer  25 minuten per keer. Bij de eerste afspraak vormt de fysiotherapeut een zo volledig mogelijk beeld van uw klachten, door u eerst te onderzoeken en vragen te stellen. Op basis daarvan kan de fysiotherapeut samen met u een behandelplan opstellen.