A A

Online afspraken maken

Het is de bedoeling dat u alleen een afspraak maakt met uw eigen huisarts of praktijkondersteuner, indien dit niet lukt dan graag contact opnemen met de praktijk. U kunt een afspraak maken voor de hieronder genoemde verrichtingen.

Online afspraak huisarts:

  • een gewoon consult (geen dubbel consult)

Online afspraak praktijkondersteuner:

  • Een controle afspraak

Mocht u een eerdere afspraak willen dan de aangeboden plekken, of wilt u een afspraak maken voor een andere verrichting dan hier boven genoemd, neem dan telefonisch contact op met de assistente. U krijgt van de gemaakte afspraak niet automatisch een bevestiging of herinnering, noteer de afspraak graag direct in uw agenda.

Voor een spoed afspraak dient u telefonisch contact op te nemen met het centrum.

Nieuws

Fysiotherapie Ommoord en Corona

Vanaf woensdag 6 mei is onze praktijk weer geopend voor alle medisch noodzakelijk behandelingen. In overleg met de overheid, het RIVM en het KNGF zijn er richtlijnen opgesteld waarmee uw behandeling voor u en ons, op een veilige manier kan plaatsvinden. Dit kan betekenen dat uw behandeling vooralsnog plaats vindt op afstand (via beeldbellen of telefonisch). 

Indien u al in behandeling was vóór de Coronacrisis, neemt uw fysiotherapeut contact met u op als er wijzigingen zijn in de plaats of methode van behandelen.

Mocht u zelf vragen hebben, kom dan niet naar de praktijk maar bel ’s ochtends tussen 09.00 en 12.00 op 010-4559598 of stuur een e-mail naar [email protected]

Update: 01-05-2020

Longfysiotherapeut voor revalidatie coronapatiënten

De longfysiotherapeut (Paula Berkhout-Stam) van Fysiotherapie Ommoord kan nu coronapatiënten in hun revalidatietraject begeleiden. Ze richt zich hierbij op zowel het fysieke traject, als voeding en de mentale gevolgen die een corona-infectie kan hebben op de patiënt. Via Chronisch ZorgNet heeft Paula, die al gespecialiseerd was in longaandoeningen, zich verdiept in de behandeling van coronapatiënten.

Paula richt zich zowel op de revalidatie van coronapatiënten die thuis ziek zijn geweest als patiënten die in het ziekenhuis hebben gelegen. Beide groepen blijken na herstel van de infectie soms nog ernstig verzwakt en hebben baat bij het opbouwen van spierkracht en conditie om de dagelijkse activiteiten weer op te pakken. Er is ook aandacht voor mentale gezondheid, voeding en participatie. Gezien de complexiteit van het herstel na corona wordt er (indien nodig) samengewerkt met een diëtiste, logopedist, ergotherapeut, psycholoog en specialistisch longverpleegkundige.

Voor vragen kunt u contact opnemen met de fysiotherapie praktijk of met Paula zelf: [email protected]

Chronisch ZorgNet is een ideële stichting, dwz. kent geen winstoogmerk of commerciële belangen. www.chronischzorgnet.nl

Samen werken we aan de beste zorg voor de mensen die zijn getroffen door het coronavirus. #samensterk

Zwangerfit gaat online door

In tijden van Corona gaan de Zwangerfit lessen op maandagavond van 20.00-21.00 online gewoon door. De lessen zijn te volgen via Microsoft Teams. Bij interesse en vragen kunt u contact opnemen met Jolien van der Pol: [email protected]

Fysiotherapie Ommoord en Corona

Voor fysiotherapeuten in Nederland is situatie nu als volgt; we mogen alleen zeer noodzakelijke behandeling verrichten en dan alleen met beschermende maatregelen.
Maar, er is een groot tekort aan mondkapjes en dergelijke. Dus de realiteit is dat we u op dit moment niet kunnen behandelen in onze praktijk.

Wat we wél kunnen is behandelen via een beeldverbinding (e-consult).

We zijn begonnen met het online programma Physitrack. Met dit programma kunnen we op maat gemaakte oefeningen sturen, met duidelijke filmpjes en uitleg. Het biedt ook de mogelijkheid om e-consulten af te spreken, waarbij we via beeldbellen toch met elkaar kunnen overleggen. Dit werkt via de gratis PhysiApp op uw mobiel, tablet of computer.

Als u ons iets wilt vragen, een probleem heeft met bewegen, advies zou willen hebben of met ons wil overleggen; stuur dan een mail naar:
[email protected]
Of bel naar praktijk en als er niet wordt opgenomen, spreek dan de voicemail in.

Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.
Zo gewenst kan dat via een uitnodiging voor een e-consult.
Dat is prettiger dan alleen maar bellen.

Dat e-consult kan via een computer, tablet, of mobiele telefoon.

Een e-consult geldt voor de verzekeraar als een normale behandeling.

Update 03-04-2020