A A

Online afspraken maken

Het is de bedoeling dat u alleen een afspraak maakt met uw eigen huisarts of praktijkondersteuner, indien dit niet lukt dan graag contact opnemen met de praktijk. U kunt een afspraak maken voor de hieronder genoemde verrichtingen.

Online afspraak huisarts:

  • een gewoon consult (geen dubbel consult)

Online afspraak praktijkondersteuner:

  • Een controle afspraak

Mocht u een eerdere afspraak willen dan de aangeboden plekken, of wilt u een afspraak maken voor een andere verrichting dan hier boven genoemd, neem dan telefonisch contact op met de assistente. U krijgt van de gemaakte afspraak niet automatisch een bevestiging of herinnering, noteer de afspraak graag direct in uw agenda.

Voor een spoed afspraak dient u telefonisch contact op te nemen met het centrum.

Beweeggroepen

Beweeggroepen

  • COPD: Jolien van der Pol-Rijm, Victor Vermeulen
  • Parkinson: Arthur Merkestijn
  • Zwangerfit: Jolien van der Pol-Rijm
  • Medische fitness: Menno Bakker, Ingmar Burema, Rowan Coene, Jolien van der Pol-Rijm

COPD

Een longaandoening kan een grote impact hebben op je leven. Door aandoeningen zoals COPD, astma, longemfyseem of longfibrose kunnen de dagelijkse activiteiten moeilijker worden.

Hoe ziet een behandeling er uit?
Voordat een behandeling begint, vindt er altijd een individuele intake plaats. Tijdens de intake worden de medische gegevens van de longarts met u besproken en wordt er aanvullend fysiotherapeutisch onderzoek gedaan. Samen met u wordt er op basis van de verkregen informatie een behandelplan opgesteld dat met name gebaseerd is op uw persoonlijk streefdoel(en).

Belangrijke elementen in de training zijn:
– verbeteren van het algehele uithoudingsvermogen en
– verbeteren van de kwaliteit van leven.
Ook wordt er aandacht besteed aan ademhalingstechnieken, spierkracht en saturatie.
Patiënten die het advies hebben gekregen om met zuurstof te trainen kunnen eveneens bij een COPD-fysiotherapeut terecht.

De therapie is vaak in groepsverband, maar er kan ook gekozen worden voor een individuele (of aan huis-) behandeling.

Onze COPD-therapeuten zijn: Jolien van der Pol-Rijm, Paula Berkhout-Stam, Victor Vermeulen
https://www.lef010.nl/

Medisch fitness

Medische fitness is trainen onder de deskundige begeleiding van een fysiotherapeut, zonder het massale van de sportschool. Bij medisch fitness kunt u in onze oefenzaal met professionele trainingsapparaten werken aan uw gezondheid, belastbaarheid en conditie.  Het is bij uitstek geschikt wanneer u herstellende bent van lichamelijke klachten, een chronische aandoening heeft of liever traint in een persoonlijke en vertrouwde omgeving.

Voordat u begint met trainen doen wij een intake. Hierbij komen onder andere uw gezondheid, conditie, eventuele lichamelijke klachten en uw trainingsdoelen aan bod. Na deze intake maken we een persoonlijk trainingsprogramma met u.

Medisch fitness vindt in groepsverband plaats. U wordt hierbij begeleid door een van onze fysiotherapeuten. Per keer maakt u een afspraak voor de volgende keer.

Medisch fitness wordt niet vergoed door uw zorgverzekeraar. Als u wel een medische indicatie heeft, komt u in aanmerking voor fysiotherapie wat wel uit uw aanvullende verzekering vergoed wordt.

Parkinson

Informatie volgt later.