A A

Online afspraken maken

Het is de bedoeling dat u alleen een afspraak maakt met uw eigen huisarts of praktijkondersteuner, indien dit niet lukt dan graag contact opnemen met de praktijk. U kunt een afspraak maken voor de hieronder genoemde verrichtingen.

Online afspraak huisarts:

  • een gewoon consult (geen dubbel consult)

Online afspraak praktijkondersteuner:

  • Een controle afspraak

Mocht u een eerdere afspraak willen dan de aangeboden plekken, of wilt u een afspraak maken voor een andere verrichting dan hier boven genoemd, neem dan telefonisch contact op met de assistente. U krijgt van de gemaakte afspraak niet automatisch een bevestiging of herinnering, noteer de afspraak graag direct in uw agenda.

Voor een spoed afspraak dient u telefonisch contact op te nemen met het centrum.

YVLO-ZwangerFit®

Zwangerfit

ZwangerFit bestaat uit training en coaching. De training bestaat uit actieve lessen met oefeningen om je conditie en kracht te trainen. Er wordt op diverse manieren getraind; hierbij kun je denken aan trainen met fitnessapparatuur, op matjes en oefenmaterialen en op/met muziek. Daarnaast worden er oefeningen gedaan voor de algehele ontspanning en voor de ontspanning van de bekkenbodem.
Er wordt veel aandacht besteed aan de bekkenbodemspieren. Het is belangrijk om controle te hebben over je bekkenbodem tijdens je zwangerschap en daarna. Je moet hem kunnen aanspannen maar ook kunnen ontspannen om klachten als urineverlies te kunnen voorkomen en om je bevalling voorspoedig te laten verlopen.


Daarnaast wordt in het coachingsgedeelte (van 4 lessen) veel informatie gegeven over de volgende onderwerpen:
*Hoe blijf (of word) ik fit tijdens mijn zwangerschap?
*Hoe kan ik rug/bekkenklachten voorkomen (of er vanaf komen)?
*Hoe moet ik bukken/tillen/omdraaien in bed enz…
*Hoe kan ik contact maken met mijn baby?
*Wat gebeurt er tijdens een bevalling?
*En alle andere vragen…

Cursusinformatie
Deelname kan plaatsvinden vanaf 16 weken zwangerschap tot 9 maanden na de bevalling. Het programma draait cyclisch; instroom is op ieder moment mogelijk. De groep bestaat uit maximaal 8 deelnemers waardoor veel persoonlijke aandacht mogelijk is.

De trainingslessen zijn op maandagavond van 19.15-20.15 uur.
De coachingslessen (4x) zijn op maandagavond van 20.15-21.15 uur.

Momenteel worden de lessen online gegeven via Teams.

Begeleiding door: Jolien van der Pol (fysiotherapeut).

Kosten
Deelname kan door middel van het kopen van een strippenkaart. Een strippenkaart kost €125,- en hiermee kun je 10x komen trainen. De coachingslessen zitten al bij de prijs inbegrepen. Sommige zorgverzekeraars vergoeden (een deel) van de cursus.

Neem gerust contact op voor meer informatie en/of aanmelden: 010 – 455 95 98
[email protected] (aanwezig op maandag en donderdag)