Een nieuw jaar brengt vaak goede voornemens met zich mee. Veelal zijn deze gericht op het verbeteren van de gezondheid en leefstijl, zoals afvallen en meer bewegen, minderen met alcohol en stoppen met roken. Een goed voornemen is altijd een goed idee, maar het omzetten van een voornemen in actie en ook nog eens behouden is vaak een stuk lastiger.

Van voornemens naar actie

Als u voornemens heeft die te maken hebben met uw gezondheid, hoeft u dit niet alleen te doen. Onze medewerkers van het gezondheidscentrum kunnen u hierbij helpen of ondersteunen.

Afvallen en gezonder eten

Wilt u afvallen of gezonder eten, maar weet u niet waar u op moet letten of waar u goed aan doet?
Maak een afspraak bij de huisarts of praktijkondersteuner voor advies, begeleiding en eventuele verwijzing.

Meer bewegen

Wilt u meer gaan bewegen, maar weet u niet goed hoe u moet beginnen of heeft u lichamelijke klachten die dit moeilijker maken? Vraag het eens aan een van onze fysiotherapeuten. Zij kunnen u voorlichting en advies geven, maar ook begeleiden bij bewegen of verminderen van uw lichamelijke klachten.

Leefstijl verbeteren

Wilt u uw leefstijl verbeteren maar gebruikt u medicatie voor bepaalde aandoeningen en weet u niet of dit goed samen kan of dat er aanpassingen in bijvoorbeeld dosering nodig zijn?
Vraag advies bij uw apotheek of behandelaar.

Stoppen met roken

Wilt u stoppen met roken, maar heeft u ondersteuning nodig? Maak een afspraak bij onze praktijkondersteuner voor advies en begeleiding.

Dus heeft u goede voornemens om uw gezondheid en leefstijl in 2022 te gaan verbeteren? Wij staan hiervoor graag voor u klaar met raad en daad!