A A

Online afspraken maken

Het is de bedoeling dat u alleen een afspraak maakt met uw eigen huisarts of praktijkondersteuner, indien dit niet lukt dan graag contact opnemen met de praktijk. U kunt een afspraak maken voor de hieronder genoemde verrichtingen.

Online afspraak huisarts:

  • een gewoon consult (geen dubbel consult)

Online afspraak praktijkondersteuner:

  • Een controle afspraak

Mocht u een eerdere afspraak willen dan de aangeboden plekken, of wilt u een afspraak maken voor een andere verrichting dan hier boven genoemd, neem dan telefonisch contact op met de assistente. U krijgt van de gemaakte afspraak niet automatisch een bevestiging of herinnering, noteer de afspraak graag direct in uw agenda.

Voor een spoed afspraak dient u telefonisch contact op te nemen met het centrum.

Corona of Covid-19

Deze pagina geeft informatie weer over Corona (Covid-19) en informatie over de verschillende vaccins. Deze pagina verwijst naar reeds bestaande pagina’s van het RIVM, thuisarts.nl en apotheek.nl

Wanneer word ik gevaccineerd?

Allereerst de belangrijkste vraag: Wanneer word ik gevaccineerd? Dat weten we op dit moment niet. We zijn afhankelijk van de levering door de diverse fabrikanten. De overheid bepaalt aan de hand daarvan wie er aan de beurt is. Deze strategie kan afhankelijk van het type vaccin dat geleverd wordt aangepast worden. Hier hebben wij geen invloed op. Hou dus de berichtgeving in de gaten. Zodra wij weten wanneer we kunnen beginnen met vaccineren dan berichten wij u daarover.

Welke vaccins zijn er?

Via het plaatje hierboven komt u op een filmpje met uitleg over de verschillende typen vaccins. Professor Marjolein van Egmond legt dit uit. Zij is professor aan de universiteit van Amsterdam.

Informatie over de corona-vaccins

Klik op de naam van het vaccin voor een link naar apotheek.nl voor extra informatie: Comirnaty, Moderna, Oxford-AstraZeneca, Janssen Vaccin. U kunt niet kiezen welk vaccin u krijgt, dat bepaalt de overheid.

Comirnaty is een zogenaamd mRNA vaccin. Dit vaccin bevat een stukje dood mRNA van het Corona virus. Dit stukje helpt het ons afweersysteem om het Coronavirus te herkennen. Deze training helpt ons lichaam om sneller te reageren als het echte virus zich laat zien. Hierdoor worden we minder ziek of niet ziek. Na twee vaccinaties met een tussenpoos van 4-12 weken is ons lichaam beschermd tegen het virus, 7 dagen na de laatste injectie.

Moderna is ook een mRNA vaccin, dat op dezelfde wijze werkt als het bovengenoemde Comirnaty. Dit vaccin wordt in twee prikken gegeven en beschermd ons lichaam na 14 dagen tegen Corona.

Oxford-Astra Zeneca Vaccin bevat een stukje onschadelijk DNA van het Covid virus. Ook dit stukje helpt om ons afweersysteem te trainen tegen het Coronavirus. Er worden twee prikken gegeven met een tussenpoos van 4-12 weken. U bent beschermd 15 dagen na de laatste prik. Het prikken met dit vaccin is hervat. De EMA (European Medicine Agency) heeft geoordeeld dat er geen extra risico’s zijn voor het vaccineren met dit vaccin. Om deze reden heeft de overheid besloten het vaccineren hiermee te hervatten.

vaccin van Janssen; is een vector-vaccin. Dit bevat een onschadelijk stukje code (DNA). Net als bij het Oxford – Astra Zeneca Vaccin helpt dit stukje om het afweersysteem te trainen. Het Janssen-Vaccin wordt 1 keer gegeven en na 4 weken bent u volledig beschermd.

Bijwerkingen: alle vaccins kunnen bijwerkingen hebben. De meest voorkomende zijn rode pijnlijke plek op de injectieplaats, griepachtige verschijnselen als hoofdpijn, rillerig en koorts. Hiertegen kunt u paracetamol gebruiken. Als u ernstige klachten ervaart kunt u contact opnemen met uw huisarts.

Meer weten over Corona?

Op thuisarts.nl staat meer over Corona.

Corona of Covid-19 is een virusinfectie die gepaard kan gaan met verkoudheidsklachten of een ernstige longontsteking. Ook smaak- en reukverlies zijn bekende verschijnselen. Corona is een besmettelijke ziekte. Dit is de reden waarom u gevraagd wordt om in thuisisolatie te gaan. Als u Corona heeft, geef dit door aan uw huisarts. De GGD zal aangeven wanneer u weer uit isolatie mag. Tevens is het advies om voldoende te drinken en u mag paracetamol gebruiken voor de koorts, keelpijn en hoofdpijn.

Als u benauwd wordt, hoge koorts krijgt of zieker wordt neem dan contact met uw huisarts op.

Wat kunt u in de tussentijd zelf doen?

Houd 1.5m afstand, was uw handen stuk en draag een mondmasker.

Meer informatie

Op de site van het RIVM staat de meest actuele informatie over Corona en de verspreidingscijfers.